Stort motionsløb skal indvie Guldagerringens 2. og 3. etape

2. og 3. etape af aktivitetsstien Guldagerringen, der foreløbig får skilte, bænke og borde, skal stå færdig senest 8. juni næste år, så den færdige ring kan indvies som opvarmning til byfesten.

 

AKTIVITETSSTI – Anden og tredje etape af Guld­agerringen begynder så småt at tage form, og torsdag den 8. juni skal det færdige arbejde indvies med et stort motionsløb. Guldagerringen er fællesnavnet for de sammenhængende faciliteter med motionsstier, borde/bænke og udendørs fitness faciliteter, hvor første etape blev indviet i september sidste år.

”Vi har lige besluttet, at den samlede Guldagerring skal indvies torsdag aften op til byfesten. På den måde udvider vi byfesten og får en festlig optakt til den,” siger formanden for Guldager Borgerforening, Jørn Gade Pedersen.

”Løbet arrangeres i samarbejde med SGI Fitness og Motion med start og mål på boldbanen og flere forskellige løb at deltage i. Der bliver noget for alle, uanset alder og hastighed,” lover formanden.

Arbejdet er i gang

Det første arbejde med Guldagerringens anden og tredje etape er så småt gået i gang. De første bænke er sat op overfor Guldagergårdsvej, og opsætningen af stolper til markering af ruterne er også indledt.

I første omgang bliver der tale om faciliteter i form af skiltning samt borde og bænke.

”Senere har vi nogle tanker om at lave lidt motionsredskaber på udvalgte steder ude på ruten. Men første etape har jo rent økonomisk været noget af en udfordring. Derfor starter vi på den her måde med at få ringen etableret og så kan udbygge med det andet efterfølgende,” forklarer Jørn Gade Pedersen.

Kommuneskovle i gang

I de nye etaper handler det derfor primært om etablering af stierne, og det sker i samarbejde med entreprenørafdelingen hos Esbjerg Kommune.

”De etablerer ruten og står for det praktiske og formelle. Der skal jo overholdes en masse formalia ved etablering af sådan et stisystem, og her behøver vi ikke på samme måde at have pungen op. Men på et tidspunkt skal vi spytte i kassen, hvis vi skal have redskaber op,” fastslår Jørn Gade Pedersen.

Guldagerringens første etape med bl.a. multibane, bålhytte og et stort udendørs ’fitnesscenter’ er finansieret af borgerforeningen med støtte fra bl.a. Claus Sørensens Fond, SE, LAG-midler, Lokale og Anlægsfonden, Friluftsrådet og Esbjerg Kommune

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top