Serieiværksætteren Mevlit åbner American Deep Pan Pizza Hjerting

Mevlit Özcan har ’headhuntet’ deep pan pizza-eksperten Jafar Jamili for at kunne servere de sprødeste af slagsen

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

HURTIGMAD – Café Hjerting er væk, men der er intet at græde over for dem, der elsker fastfood. Serieiværksætteren Mevlit Özcan, 47, der trods sine tyrkiske aner er født og opvokset i Danmark, har nemlig netop kastet sig ud i en nyt forretningseventyr, pizzeriaet Amercian Deep Pan Pizza Hjerting i lokalerne, der før husede Café Hjerting på Gl. Guldagervej.

Mevlit Özcan, Amercinan Deep Pan Pizza, Hjerting. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten.

Mevlit Özcan har også et firma på havnen, Esbjerg Trykservice, men han vil jævnligt se til pizzeriaet i Hjerting.

I forvejen har han firmaet Esbjerg Trykservice på havnen, der servicerer offshore-industrien. Og er fraskilt far med fire børn.
”Jeg kommer til at fare lidt frem og tilbage, men jeg har hentet Jafar Jamili, der laver den bedste deep pan pizza i byen, hertil. Og så har jeg fem friske, unge kammerater fra samme klasse ansat. De krævede dog at få en særlig scooter til pizzaudbringning, en PGO,” griner han.
Så det fik de. Radius for udbringning er cirka fem km, og det koster lidt ekstra. Den del af forretningen kommer nok til at udgøre 20 procent af omsætningen, gætter han. Den nydeligt renoverede restaurant vil sikkert få mange til at spise dér klokken 16-21 alle dage.
En deep pan pizza kan være noget svampet og smattet, men den nummer 17, som redaktøren prøvesmagte, var lækkert sprød i kanten, til UG og slange med både mozzarella og gorgonzola.
”Hemmeligheden ligger i dejen. Den skal stå i flere timer og hæve ved en bestemt temperatur, som vi ikke røber,” siger Mevlit med et snu smil.

Guldpizza i American Deep Pan Pizza Hjerting. Mevlit Özcan. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten.

1000 kroner for en pizza! Men så er der også spiseligt guld på.

På menuen er også en pizza med gulddrys til 1000 kroner.
”Til den forelskede ungersvend,” slutter Mevlit med endnu et grin.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:
Top