Sædding-virksomhed har succes med udstyr til overvågning af byggepladser

Site-Security havde en vanskelig begyndelse, men brager nu derudaf med millionoverskud og cirka 20 ansatte

Hent artiklen som PDF her

ERHVERV – Det var op ad bakke, da stifter af virksomheden Site-Security Lasse Østergaard-Jensen for cirka ti år siden sendte sit produkt på markedet.
Han havde fået en lys idé og lånt 200.000 kroner af sin svigerfar, Henrik Hansen fra Q-Star Energy. For dem udviklede han en trailer med overvågningsudstyr, som han kunne leje ud til byggepladser og andre steder, hvor der ofte er problemer med tyverier for store beløb. Men der skulle gå nogle år, før idéen slog igennem.
I 2015 havde virksomheden et lille negativt resultat. I 2020 var det vokset til 3,2 millioner, og Lasse Østergaard-Jensen oplyser, at resultatet er vækstet yderligere i 2021.
”Markedet blev klar til produktet, og der kom mere fokus på at undgå tyverier fra byggepladser. Materialerne blev dyrere og flere oplevede, at tyve er løbet med alt. Det er mega­irriterende for medarbejdere, firmaet og for bygherre. Jeg var der på et tidspunkt, hvor markedet ikke var klart. Nu er markederne blevet mere klar,” siger Lasse Østergaard-Jensen.

Pakke af overvågning
I dag arbejder cirka 20 medarbejdere i Sædding-virksomheden, og produktet bliver hele tiden udviklet, så det passer til kunderne.
”Vi har syv produkter i dag, hvor den oprindelige trailer fylder mindst,” oplyser Lasse Østergaard-Jensen.
Det særlige ved Site-Security’s service er hele pakken af overvågning, alarm og vagtcentral. Site-Security producerer kameramaster der opsættes på udendørs områder i hele Danmark. Masterne sender live optagelser til Site-Security´s egen bemandede vagtcentral. Ved ubudne gæster inden for sikringstiden overtager vagten styringen af masten og anråber ubudne gæster igennem den, ligesom han tænder en sirene og kraftigt LED-lys.
Byggepladser og andre steder, som vil sikre sig mod tyveri, lejer Site-Security’s service i den periode, som de har brug for det. Flere bilforhandlere har langvarige aftaler med Site-Security, da det er billigere for dem, end at de selv skal installere et system.
Virksomheden har i dag flere hundrede systemer ude ved kunder. Flest i Danmark, men Site-Security har også forhandlere i Tyskland, Sverige og Norge.

Mange gode idéer
Stifter af Site-Security Lasse Østergaard-Jensen er uddannet VVS-montør, og havde ingen erfaring med overvågning, da han gik ind i udviklingen af produktet. Alligevel er det naturligt, at han udviklede et produkt og blev iværksætter, mener han.
”Jeg kan godt lide at sammensætte produkter, så det bliver til et endnu bedre produkt. Jeg har mange gode idéer. Og jeg er meget stædig, så hvis jeg beslutter mig for et eller andet, gør jeg det også,” siger han.

Tekst: Katrine Friisberg

Tekst:

Relaterede artikler

Top