Parterne prøver at se fremad efter HIF-ballade

FODBOLDKAMP – Der er tacklet igennem, så det synger, der er ingen vindere, men tiden er forpasset til forsoning og freds-
pibe.

Derfor ser der ud til at blive to tabere i kampen mellem HIF Fodbolds bestyrelse og udbryderne fra seniorafdelingen.

Der er sandsynligvis sagt så mange knubbede ord i kampens hede, at parterne ikke kan finde sammen igen, lyder meldingen fra begge lejre. Men det er så også nogenlunde det eneste, de er enige om.

Ingen rod i økonomien

Udover, at de halvkvædede viser og rygter om økonomisk urene driblinger i seniorafdelingen afvises blankt af begge parter.

Stridens kerne er, at bestyrelsen vil have mere direkte indflydelse i seniorafdelingen. Men her ville man hellere køre videre i den mere autonome rolle, der har fungeret godt.

Status ved deadline var, at stort set alle spillerne i seniorafdelingen, inklusive holdledere og trænere samt afdelingsleder og æresmedlem Hasse Alsing, nu har meldt sig under fanerne i EfB.

Imens forsøger HIF at samle hold til en ny seniorafdeling med en ny trænerstab.

Paradoksalt nok gik det ellers historisk godt i HIF Fodbold med oprykning til Serie 2 og helt nyt ambitiøst klubhus på vej med et stort løft i faciliteterne.

Planerne for det nye klubhus bliver dog hverken forstyrret eller forsinket af åreladningen i seniorafdelingen, lover formanden for både fodboldafdelingen og hovedbestyrelsen i HIF.

Alsing: En ’mailbestyrelse’ uden føling med seniorerne

UDBRYDERNE – Det er tydeligvis med blødende hjerte, at han og hans elskede gutter – som han tidligere har kaldt ’50 ekstra sønner’ – har forladt HIF Fodbold og meldt sig under den blåstribede fane i EfB.

”Jeg har det sgu ikke ret godt med det. Det er blandede følelser, for vi har fået en super modtagelse i EfB,” siger manden i orkanens øje, Hasse Alsing.

Indtil fornylig var han leder af den seniorafdeling, han selv har bygget op, og sågar også æresmedlem i HIF Fodbold.

Bliver ’socialminister’

”Jeg har bedt om at få mine ledere ind på tilsvarende positioner i EfB og trænger selv til at træde lidt tilbage. Men de kalder mig ’socialminister’ herinde,” siger han med det smil, der normalt præger manden.

Nu lægger han ikke skjul på at være skuffet og bitter.

”Jeg er så ked af, at det er fire mand, som ikke har med klubben at gøre, der skal ind og bestemme over det, vi har bygget op. Hvorfor er de ikke kommet og har fået en snak om, hvad vi skulle gøre? Vi har haft hånden fremme til forsoning flere gange, og det er bare blevet totalt afvist,”
lyder det opgivende fra Hasse Alsing.

Ikke én kamp eller øl

”Det er en mail-bestyrelse. De har aldrig set en træning, set en kamp eller drukket en bajer med os. Og det er tre vigtige ting. De må have et eller andet horn i siden på mig, men jeg fatter det ikke.”

Alsing mener også, at det for sent med forsoning, og ifølge hans udlægning har formanden ikke talt med ham en eneste gang.

”Første gang, jeg hørte fra ham, var på mail: Vi kan ikke opfylde dine krav, som du ønsker, så vi skal bede dig aflevere dine nøgler.”

Har du ikke selv begået fejl?

”Det har jeg da muligvis. For to år siden foreslog jeg, at vi lavede et seniorudvalg – først og fremmest for at aflaste min person. Der ønskede jeg, at arbejdet skulle fordeles ud, men bestyrelsen reagerede ikke på det dengang. Jeg fortryder lidt, at jeg ikke for to år siden pressede på for at få én fra bestyrelsen med i det arbejde,” erkender Hasse Alsing, som nu har sagt farvel til sit livsværk i HIF.

Frosset bagdel i 15 år

”Det er respektløst overfor mig. Det er mig, der har stået i 15 år og frosset røven af på sidelinjen. Men jeg fik en kæmpe gavekurv fra spillerne i går, og der var da også et par navne på fra nogle af HIF-lederne.”

Udbryderne har også overvejet at starte deres egen forening i Hjerting. Men så skulle man starte i Serie 5, og det ville koste alle de bedste spillere.

 

Formand: Ikke afhængig af enkeltpersoner

BESTYRELSEN – Formanden for HIF Fodbolds bestyrelse ærgrer sig over sagen og udbrydernes beskyldninger om tromlende adfærd fra et nyt ­bestyrelsesmedlem.

”Jeg synes jo, at vi i bestyrelsen har forsøgt at holde en sober linje. Men vi er lidt træt af de personangreb, der har været på enkeltpersoner i bestyrelsen, for hele vejen igennem har det været en 100 pct. enig bestyrelse,” understreger formand Torben Hansen.

”Nu fokuserer vi på, hvordan HIF Fodbold skal se ud fremadrettet. Og som i andre sammenhænge er det jo vigtigt ikke at være afhængig af enkeltpersoner. Vi håber, folk har tiltro til, at vores bestyrelse med mere end 40 års samlet erfaring ikke er helt så ukyndig som nogle giver indtryk af,” lyder det fra formanden.

Har I foreløbig mistet sponsorer på splittelsen her?

”Ikke en eneste mig bekendt. Vores sponsorjæger har faktisk fået en ny sponsor, som direkte betingede sig, at pengene ikke skulle gå til den gamle seniorafdeling,” siger Torben Hansen, der også afviser alle rygter om økonomisk urent spil.

”Det er der ingen, der kunne finde på at beskylde nogen for. Jeg vil til enhver tid påstå, at det Hasse har gjort økonomisk, har han gjort til glæde for seniorafdelingen.”

Fortryder I noget i det her?

”Det eneste, jeg er ærgerlig over, er, at vi ikke fik seniorafdelingen struktureret på den her måde for måske tre-fire år siden. Men der var vi kun to i bestyrelsen, og vi havde simpelthen ikke timer nok i døgnet.”

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top