Ny Oil på tanken

Indehaver Lars Johansener nu gået i samarbejde med Oil-kæden på sin tankstation i Sædding – og mere nyt er på vej.

ENERGI – Den tidligere Circle K servicestation i Sædding har netop skiftet navn og leverandør til Oil-kæden, og indehaver Lars Johansen har flere spændende nyheder på vej.

Oil er en tysk kæde med hovedsæde ved Hamburg og driver 270 tankstationer i Tyskland, Østrig og Schweiz. I 2015 overtog koncernen 50 automatstationer fra Haahr Benzin i Danmark, og nu er Oil så rykket ind på Sædding Ringvej.

”Vi kunne ikke rigtigt blive enige om tingene med Circle K, som er meget topstyret. Vi driver en selvstændig virksomhed, hvor vi gerne selv vil have lov at bestemme vores hverdag – også f.eks. hvor varerne skal stå henne i butikken,” forklarer Lars Johansen om bruddet med Circle K.

Kontrakten stod til at udløbe fra årsskiftet, men parterne blev enige om at gå hver til sit nu.

”Og om der står det ene eller andet på skiltet, tror jeg ikke betyder det store – bare man behandler sine kunder ordentligt,” siger Lars Johansen.

”Det er da altid vemodigt, at man skal slutte, men jeg kunne bare ikke se mig selv i det game med dem længere. Jeg er jo nok også en mand, der ikke er god til at holde mund, og det kan da godt ske, at Circle K synes, det er godt nok at slippe af med ham,” lyder erkendelsen med et glimt i øjet.

”Jeg siger min mening, og jeg siger det på en ordentlig måde. Men jeg markerer mig, når der er noget, jeg ikke er tilfreds med, og det har der været meget med på det seneste med nogle af de ting, de har gjort.”

Mange år i Sædding

Lars Johansen drev først en tank på den anden side af krydset Tarphagevej/Sædding Ringvej med en Metax-station, der siden blev til Shell og derefter til Ingo. Men da Metax ville lukke sine butikker ned, flyttede Johansen over vejen, hvor han overtog den nuværende ejendom, hvor Viking havde drevet serviceværkted for gummibåde. Det var en stor hal, der blev kortet op og ombygget til servicestation i 2001.

”Vi byggede det op fra bunden og startede med Statoil, der så blev solgt til Circle K. Så alt i alt nærmer vi vel 25-30 år i Sædding nu siden den første tankstation,” siger Lars Johansen, som nu tager hul på næste kapitel.

Flere kæder var i spil

”Vi har forhandlet med nogle stykker, for vi mener jo, vi har en god placering her. Vi har forhandlet med F24 og snakket lidt med OK, men det endte med Oil, som har et godt koncept.”

Rent praktisk bliver der ren automatbetaling på den nye tankstation, men for f.eks. ældre kunder eller andre, der ikke kan eller vil betale med kort, bliver der også mulighed for kontant betaling ved kassen, så man låner et tankkort med ud.

Indendørs sker der ikke de store revolutioner, og det bliver samme koncept med butik, spillehal, pakkeudlevering og udlejning af trailere.

”Det ændrer sig ikke, men det kan godt være, at butikken skal have ’et spark i røven’ med en opfriskning på et tidspunkt,” lyder det fra Lars Johansen i vanlig bramfri stil.

Ny vaskehal med fri bilvask for 69,- kr. om måneden

Et interessant koncept er på vej ved siden af Oil i Sædding for alle, der går op i wellness for biler.

Den gamle vaskehal rives ned, og der bygges en ny hal med nye aktører, som bl.a. vil tilbyde fri vask på abonnement.

”Vi har lejet vores vaskehal ud til et helt andet koncept. Her kan man købe et abonnement, hvor man kan vaske sin bil for 69,- kr. om måneden – så vidt jeg husker – lige så tit man vil fra morgen til aften. Det er billigt,” fastslår Lars Johansen.

”Når man har tegnet abonnementet kører det via en nummerpladelæser, hvor man bare kører ind, og de forventer virkelig mange kunder med de priser. Vi regner med at få byggetilladelse indenfor få uger, så hvis vi er heldige, står den nye vaskehal klar til nytår.”

De næste uger vil der blive mulighed for gratis vask hos Oil i Sædding, indtil den gamle vaskehal rives ned.

 

Benzin i blodet og krudt i rumpen

Når man har både benzin i blodet og krudt i rumpen, vil der jo være fart på.

Sådan er det også for indehaver Lars Johansen fra Oil i Sædding, og det ændrer sig ikke, selvom hans kilometertæller runder 70 somre næste år.

Han driver også Esbjerg Park- og Havemaskiner, der lige er flyttet i nye, større lokaler længere nede af vejen, og han ejer bagerierne Kernebageren og Hjerting Bageri, som er forpagtet ud.

”Jeg er nok sådan én, der ikke kan sidde stille,” siger Lars Johansen, som trods alt har droslet ned på det frivillige arbejde i Hjemløses Venner, hvor han har været en stor drivkraft.

”Mit hjerte brænder stadig for den gruppe af mennesker, men nu har jeg været med i over ti år, og der skal nye kræfter til.”

Har du andre ting i støbeskeen?

”Det kunne da godt ske, he-he. Man skal jo holde gryden i kog,” lyder det listigt fra den 69-årige krudtugle, der pønser på en tankstation mere.

”Det bliver noget i retning af det her – hvis det lykkes, og jeg får tilladelsen. Jeg har en købsret på et stykke jord et af de bedste steder i Esbjerg. Jeg håber, det kan lykkes at få det op at stå, men lad os nu se – det kan jo også være det falder til jorden.”

Tekst:

Der er lukket for kommentarer.

Top