Marbæk udpeget som Natura 2000-område

NATURBESKYTTELSE – Naturskønne Marbæk kommer nu i godt selskab med andre særligt beskyttede områder i EUs Natura 2000-netværk. Det er godt nyt for både naturen og brugerne, mener man hos den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening (DN).

”Det er helt klart, at kommunen nu vil putte flere penge i området. Vi regner stærkt med, at der  også vil være adgang til nogle EU-penge,” siger næstformand Carsten Mathiesen fra DN Esbjerg, der glæder sig til udmønte den nye status i konkrete projekter.

”Vi har talt om, at det vil være ret fint, hvis vi kan fjerne nogle af de tætte
nåletræsbevoksninger , så de kan gro til i lyng. Og så er det er min drøm, at vi også kan lave nogle små hedesøer i området, så naturen hænger endnu bedre sammen.”

Den specielle sommerfugl ved navn Ensianblåfugl kan også se frem til bedre lokale leveforhold.

”Som det er en, lever den på et lille isoleret område i Marbæk, der kunne gøres betydeligt større. Vi regner med, at dens bestand er ikke ret stor nu, så vi er lidt bange for, at det kan gå den gale vej,” siger Carsten Mathiesen.

Den nye Natura 2000-status med virkning fra 1. november er kommet i stand via et initiativ fra Esbjerg Kommunes afdeling for Natur og Vandmiljø, og DN Esbjerg roser kommunen for god naturforvaltning af området gennem en lang årrække.

Hæderspris til lokal ildsjæl

Han er lektor på Esbjerg Gymnasium, hvor han – naturligvis – underviser i bl.a. biologi, og naturen er hans rette element.

Nu kan den 62-årige Carsten Mathiesen også glæde sig over Danmarks Naturfrednings Inspirationspris 2018. Prisen tildeles bl.a. for hans store arbejde med at organsiere frivillige hjælpere til hedeplejedage i Marbæk, som flere gange omtalt her i avisen.

Carsten Mathiesen fremhæves også for sit gode samarbejde med Esbjerg Kommune, hvor han fokuserer på de fælles interesser – og gør parterne til ’makkere i stedet for modstandere’.

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top