Lokale piger leverede flot akrobatik i Sjelborg

Zuhura Fungulia og de andre piger fra klubbens voltige-hold leverede flot akrobatik under weekendens stævne i Sjelborg.

17-årige Julie Broeng Christensen ligger nu på en samlet andenplads i DM for juniorer

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

RIDEPROFIL – Til hverdag går hun i 2.G. på Rybners Gymnasium I Esbjerg. Hun har også et fritidsjob hos Hjerting Badehotel. Hver uge bliver der desuden brugt adskillige timer på banerne hos Esbjerg og Omegns Rideklub af 1985, hvor hun er en af de helt store profiler og desuden er hjælpetræner for et hold af lokale piger. Hun dyrker også fitness.
Navnet er Julie Broeng Christensen. 17 år er hun, fra Hjerting, og helt vild med heste, især hendes egen Plet, en knabstrupper, der har fulgt hende lige siden hun som syvårig blev grebet af ridesporten.

Julie Broeng Christensen er den lokale stjernerytter hos Esbjerg og Omegns Rideklub. Hesten Plet har fulgt hende i 10 år. Foto: Jens Bytoft, Hjerting Posten.

Julie Broeng Christensen er den lokale stjernerytter hos Esbjerg og Omegns Rideklub. Hesten Plet har fulgt hende i 10 år.

I weekenden den 16. og 17. september stod den på årets sidste, store stævne inden vinterpausen. Rammerne var netop de lokale baner ved Sjelborg, hvor udfordringen var et Danmarksmesterskab, et Agria DRF-mesterskab (et forbundsmesterskab, der holdes på samme niveau som et DM) samt landsdelsmesterskaberne i voltigering.

To af de lokale piger højt til hest, mens de to andre sammen med Julie Broeng Christensen, ser til. Berider Allan Laudrup er såkaldt longefører. Foto: Jens Bytoft, Hjerting Posten.

To af de lokale piger højt til hest, mens de to andre sammen med Julie Broeng Christensen, ser til. Berider Allan Laudrup er såkaldt longefører.

Efter de to dages strabadser ligger Julie Broeng Christensen nu på en samlet 2. plads for juniorer – helt præcist i gruppen junior to-stjernet. Plet var dog ikke i ’manegen’ i den omgang. I stedet var det hesten Bendorffs Pilgrim, der førte den unge Hjerting-pige frem til den fine placering.
”Selvfølgelig har jeg ambitioner, måske om at blive ridesportens Caroline Wozniacki, og i hvert fald om, at komme med til Europamesterskaberne i Schweitz i 2024”, fortæller Julie Broeng Christensen. Indtil videre har hun dog allerede deltaget i adskillige stævner i både ind- og udland, og i den kommende tid skal der da også ”trænes helt vildt,” som hun selv udtrykker det, for at nå det foreløbige mål om en billet til Schweitz.


Ryttere fra hele landet deltog i stævnet i Sjelborg, og blandt dem altså også det hold lokale piger, der har Julie Broeng Christensen som hjælpetræner.
Holdet består af Clara og Sophia Damtoft, Tilde Larsen og Zuhura Fungulia. Holdets træner er berider Allan Laudrup.

Tekst og foto: Jens Bytoft

Tekst:

Relaterede artikler

Top