Lille filial af Varde Bank banede vejen for aktivitetshus i Guldager

På fredag den 30. september indvies tennisklubbens ny hus, der må bruges af alle i byen

Hent artiklen som PDF her

GO’ ENERGI – Pænt og nydeligt ser det ud, det ny kultur- og aktivitetshus, der på fredag den 30. september klokken 14-16 holder åbent hus i anledning af indvielsen af huset.
Hele historien startede i 1991, da Guldager Borgerforening stiftede en tennisklub. Som klubhus fik klubben et skur på cirka 30 kvadratmeter, der havde stået ved forsamlingshuset som en lillebitte filial af Varde Bank.
”Men så i 2019 indstillede tennisklubbens bestyrelse til borgerforeningens bestyrelse, at klubhuset skulle renoveres og udvides. Det sagde bestyrelsen ja til i 2020,” fortæller formand Jørn Gade Pedersen.
Og det skulle ikke bare udvides og renoveres til glæde for tennisspillerne, Idéen var, at alle i byen skulle kunne bruge det. Og sådan er det blevet. Man kan spille dart, kort, brætspil, bordtennis med mere i huset på 60 kvadratmeter. Privatpersoner kan blive medlem for 100 kroner og dermed få lov til at bruge det i et år, foreninger og firmaer kan leje det for 200 kroner for en dag eller aften.
”Men det gamle skur var i for dårlig stand, så et nybyggeri blev planlagt. Det lykkedes med hjælp fra fonde og sponsorer som Nykredit Fond, Claus Sørensens Fond, Egsgaard Holding, Familien Bonnichsen Holding A/S, ES Maler og FS Byg,” fortæller han.
Prisen endte med at blive en halv million kroner.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Guldager Borgerforenings Tennisklubs klubhus er nu et fint aktivitets- og kulturhus. Her ses Jørn Gade ved mødebordet. Der er et lille køkken, et toilet og et ekstra rum.

Tekst:
Top