Lene giver nyt liv til gamle møbler og genbrugsfund

Lene Toubro har altid haft sans for at indrette og sætte møbler i stand. Men et nyt liv i Sjelborg førte også til en ny forretning med istandsatte møbler, genbrugsfund og brugskunst

Hent hele artiklen som PDF her

IVÆRKSÆTTERI – Lene Toubro har altid interesseret sig for indretning. At det skulle blive til en virksomhed, havde hun ikke regnet med. Men i dag giver Lene Toubro gamle møbler et nyt udtryk med maling, nye greb og masser af sans for flotte detaljer i sin virksomhed Lenes Garage.

 Lene Toubro elsker at få ting til at se flotte og indbydende ud og bygger gerne flotte installationer med blomster og genbrugsfund.


Lene Toubro elsker at få ting til at se flotte og indbydende ud og bygger gerne flotte installationer med blomster og genbrugsfund.

Hun og hendes mand har som følge af Mads Toubros arbejde som chef i en amerikansk it-virksomhed boet i mange forskellige lande. Norge, Danmark, Finland, Italien, USA, Schweiz og England har de boet i.
Hver gang de flyttede, elskede Lene Toubro at indrette familiens nye hjem. Selv når de ikke skulle indrette en ny bolig, flyttede hun rundt på møblerne og fandt genbrugsfund til boligen.
Da Lene Toubro opdagede kalkmaling, en maling, der giver møblerne en særlig patina, tog renoveringen af gamle møbler til.
”Jeg elsker at male. Først satte jeg bare møbler i stand for mig selv, men man kan kun have et vist antal møbler, så jeg blev nødt til at sælge ud af dem,” siger Lene Toubro med et smil.
Det begyndte på hobbyplan, da familien boede i England. Men efter nogle år i Sjelborg fik Lene Toubro lyst til at åbne sin egen forretning. Og sådan opstod hendes virksomhed i halvdelen af familiens dobbeltgarage – deraf navnet.

Har bredt sig i huset
Nu er alle børnene flyttet hjemmefra, og Lenes Garage har bredt sig ind i huset og er meget mere end en garage. Her sælger hun ud over de nyistandsatte møbler også lidt brugskunst og særligt udvalgte genbrugsfund. Lysestager i messing, porcelænstallerkener med sirlige tegninger og krystalglas står blandt mange andre ting, så de præsenterer sig bedst muligt på de renoverede møbler i den lille forretning.

 Lenes Garage er vokset ud af garagen og har ud over istandsatte møbler mange genbrugsfund og lidt brugskunst.


Lenes Garage er vokset ud af garagen og har ud over istandsatte møbler mange genbrugsfund og lidt brugskunst.

I garagen har hun stadig værksted, hvor hun blandt andet skifter møbelstof, vasker, pudser og maler de gamle møbler.
Hun registrerede sin virksomhed i august 2019 og blev ramt af nedlukningen. Halvdelen af hendes omsætning kommer dog via hjemmeside og sociale medier.
”Jeg synes, folk har været gode til at støtte de små forretninger,” siger hun.
Det er ikke usædvanligt, at Lene Toubro leverer de istandsatte møbler i hele Danmark, for eksempel i Skagen, Nyborg og Faxe.

Familie på Sjælland
Mange af turene tager hun på vej til og fra Sjælland, hvor ægteparret har sommerhus. De kommer begge fra Sjælland, og al deres familie bor der, inklusive deres tre drenge og Lene Toubros to bonusdøtre samt to børnebørn.
Deres familie har da også ofte stukket til, om de da ikke hellere skulle bo på Sjælland. Men efter et ophold på Hjerting Badehotel faldt Lene og Mads Toubro pladask for området. Da drømmehuset dukkede op i Sjelborg midt i Nationalpark Vadehavet slog de til. Og det har de ikke fortrudt.
”Vi elsker at bo herovre. Specielt naturen, og så er folk venlige og imødekommende. Vi har smaddergode naboer her i Sjelborg,” erklærer Lene Toubr

Tekst og foto: Katrine Friisberg

Find Lenes Garage her

Lenes Garage ligger på Myrtuevej 100, 6710 Esbjerg V. Den har åbent onsdag til fredag fra 11 – 17 og lørdag fra 11 – 16
Du kan følge Lenes Garage på Instagram under navnet @lenesgarage og på Facebook-siden Lenes Garage

Tekst:

Relaterede artikler

Top