Leder: Højdesyge på øverste etage

LEDER – Det er muligvis en god idé med gode argumenter for nye højhuse i Sædding. Men hvorfor skal sagen så jappes, luskes og sjuskes igennem?

Hvorfor vil ingen rigtig kendes ved denne gode idé, hvorfor skal sagen hastes igennem uden gyldig grund, og hvorfor tårner fejl og selvmodsigelser sig op?

Man kunne næsten ønske sig, at der sad en skummel skurk et sted og hev i edderkoppetrådene – så var der da i det mindste én, der havde styr på det. Foreløbig kan vi konkludere, at Esbjerg Kommune slet ikke har snor i sagen. Ikke engang høringsbreve kan man sende ud. Og ikke engang advarslerne om fejl fik forvaltningen til at lette bagdelen af egen kraft, før lokalrådet
– bogstaveligt talt – gjorde benarbejdet.

Her på avisen må vi som sædvanlig også gøre arbejdet, når det bliver bare en smule bøvlet og besværligt fremfor dem, der får millioner i mediestøtte – udover momsfritagelse – for bl.a. at udøve lidt demokratisk kontrol. Men nogen skal jo gøre det.

Apropos bøvl: Det er fair nok, hvis sagsbehandlingen af det meget store Facebook-byggeri har drænet kommunens planafdeling for ressourcer. Det er en vigtig sag for hele kommunens udvikling og fremtid.
Man kunne også have undt den venlige og netop fratrådte tekniske direktør en mere elegant exit.

Men det er også hans forbandede pligt som leder at prioritere ressourcerne, så alle sager behandles seriøst – selv hvis nogen af dem så må vente.

Det er også fair nok, at Ungdomsbo føler sig ramt af kritikken, selvom man sådan set bare forsøger at leve op til kommunens boligvisioner. Og det er fint med uformelt samarbejde for at få de tusind små og store ting i et stort byggeprojekt til at falde i hak.

Men der er tilsyneladende rod i rollefordelingen mellem bygherre og myndighed, og den demokratiske proces sejler rundt, for politikerne har jo ikke en chance for at gennemskue, hvad der foregår. Er det Ungdomsbo eller embedsmænd, der ønsker højhuse? Kan højhusene f.eks. ’næsten ikke ses’ eller er de ’en markør til lands og til vands’? Er der et tredje højhus i spil senere? Vælg selv i modsigelserne inde i avisen.

Der er mange mellemregninger, men resultatet var givet på forhånd: Højhusene skal bygges. Meget tyder på, at det hænger sammen med den nye ghettoplan, og vores område skal – selvfølgelig – tage sin del af ansvaret for genhusning. Men så sig det ligeud.

Og hvis kommunen alligevel vil lege bygherre, så gå dog planken ud. Tag en snak med ejerne af Sædding Centret, hvor nye lejligheder på den store grund skal finansiere en rokade og genfødsel af centret.

Der er sikkert masser af regler, der forhindrer det. Men mon ikke Esbjerg Kommune og Ungdomsbo kan fikse det på et ’dialogmøde’?

Tekst:

Der er lukket for kommentarer.

Top