Leder: En hal løsning ?

LEDER – Efter mange års forarbejde ser det nu endelig ud til, at Hjerting IF kan realisere sit ambitiøse projekt Hjerting Sport- og Kulturhus. Men nu hvor målet er i syne, dukker den gamle debat om kulturhus eller idrætshal op igen.

Det er svært at vurdere, hvor langt uenigheden – eller enigheden – rækker ind i store og vidtforgrenede HIF. Der er mange interesser i spil, og såmænd også lidt personfnidder med beskyldninger begge veje, som vi ikke vil lægge spalteplads til.

HIF-formanden peger korrekt på, at bestyrelsens mandat til at realisere det valgte projekt er blevet godkendt på efterhånden mange generalforsamlinger gennem årene.

Skeptikerne burde nok også have hævet stemmen noget tidligere. Men bedre sent end aldrig. Og det er nu eller aldrig, hvis debatten skal have en sidste runde, inden 13,4 mio. kr. bliver spenderet.

Vi skal ikke kloge i, hvad der er den bedste løsning for HIF. Men det skader vel ikke at få opdateret behov og facts bag et projekt, som efterhånden har ti år på bagen? Der er sket meget i den periode. Både i HIF, i Hjerting og i verden generelt.

På denne plads vil vi også understrege, at vi absolut ikke ønsker at skade sagen ved at pirre i myretuen af interesser. Derfor var vores første researchpunkt, om man risikerer, at kommunen kan trække sin støtte tilbage, hvis det ikke bliver projektet med kulturhus.

Svaret fra forvaltningen er klart nej. Husets indhold er endnu ikke nærmere defineret i forhold til støtten, og kommunalt tilskud er ikke betinget af en kulturdel.

Vi ønsker alt det bedste for HIF og det nye projekt. Først og fremmest fordi HIF er så vigtig for vores lokale idræts- og foreningsliv. De mange hundrede ledere, der lægger tusindvis af frivillige timer til glæde for børn og voksne fortjener kæmpe respekt og opbakning.

Her i kompagniet har vi desuden tætte bånd til vores store forening. Dels som kommerciel partner og dels historisk, eftersom HIF i sin tid stod fadder til Hjerting Posten sammen med Hjerting Borgerforening.

Når det er sagt og anerkendt, er det også vigtigt at understrege en anden ting meget klart: Hvis der er skepsis overfor så stort, dyrt og vigtigt projekt med mange skattemillioner, så beskriver vi den.

Det er vores rolle som seriøs lokalavis – uanset, om nogle i HIF hellere var fri og foretrækker ro. Vi laver jo også klubsider for HIF og andre foreninger, hvor de selv bestemmer indholdet, men de er tydelig markeret.

Der er og kommer ingen redaktionel særbehandling til HIF – eller nogen som helst andre – så længe Hjerting Posten er i live under det nuværende ejerskab. Vi har andre græsgange, men om nødvendigt vil vi hellere gå sultne i seng end æde vores journalistiske principper og uafhængighed.

I øvrigt en arbejdsmetode, vi kan anbefale alle i HIF.
Gå til sagen med åbent sind, grundig research og aktuelle facts på bordet. Hvorfor slås om kulturhus
eller idrætshal, hvis man – måske – kan få begge dele?

Læs også artiklen: Skeptikerne efterlyser hal i Hjerting Sport- og Kulturhus

Hvad synes du? Giv os din mening på Facebook!

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top