Leder: Alle mand til pumperne

LEDER – Der findes vel næppe noget mere usexet end kloakker – især når de løber den forkerte vej og sender en vulkan af bøvl, bakterier og bitre bon’er op gennem toiletter og afløb.

Og det er nu engang meget sjovere for både borgere og politikere at investere penge i smarte køkkener, fancy cykelbroer og andre synlige prestigeprojekter end underjordiske vandveje.

Men der er ingen vej udenom. Vandet kommer, og det kommer hårdere og hyppigere.

Hos Din Forsyning kæmper man også en kamp mod både klimaet og borgernes forventninger. Kloakker er lavinteresse, så længe skidtet virker, og ellers skal vi nok sørge for at give lyd.

Ingen tvivl om, at de brave folk hos borgernes eget, kommunalt ejede forsyningsselskab gør deres bedste, og så må fagfolk vurdere, om evnerne rækker.

Det er et kompliceret område, men for ret mange villaejere inde i Esbjerg er det meget enkelt: De har aldrig oplevet problemer – før Din Forsyning begyndte at rode med kloakseparering i området. Det har de nu.

Det er en rygende – eller rettere stinkende – pistol, som selskabet ikke kan snakke sig udenom, selvom man prøver i Bolig Posten inde i denne avis.

Men uanset, om miséren skyldes ulovlig afledning af overfladevand, fejlkoblinger, forkerte beregninger, monsterregn, monstertørke – eller bare er samfundets skyld – så er det stadig Din Forsynings ansvar.

Det er jeres lort for nu at bruge selskabets eget fækale sprog fra en stillingsannonce. Og den akutte, foreløbige nødløsning med en slags åben ’rendesten’ til overfladevand hører hjemme i et U-land.

Men selskabet har en pointe i, at vi husejere også selv må tage ansvar. Det er våde tider, og det bliver værre. Som de selv siger: Der kommer ingen og gør det for os, så vi må alle se at komme ind i klimakampen.

Tekst:

Relaterede artikler

5 Comments

  1. zortilo nrel said:

    Great – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

  2. zortilo nrel said:

    Thanks for another fantastic article. Where else could anybody get that type of info in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I’m on the look for such information.

Top