Kvindecenter på Guldager Kro lover ro i gaden

RETTELSE:  I nedenstående artikel, om det kommende kvindecenter på Guldager Kro, der blev bragt i den trykte udgave af Hjerting Posten 24. oktober, kom vi desværre for skade at bringe en beklagelig, faktuel fejl.

Boksen til artiklen omtalte, at den tidligere ejer af kroen, Bjarne Brandt fra Hjerting, har haft svært ved at få forretningen med primært selskaber og mad ud af huset til at løbe rundt. Oplysningen er desværre ikke korrekt, for Bjarne Brandt har aldrig haft røde tal på bundlinjen.
Hjerting Posten beklager fejlen og undskylder overfor Bjarne Brandt. 
 

OMBYGNING – Til næste år får borgerne i nærheden af Guldager Kro i Guldagre Stationsby nye naboer. Der flytter beboelsesstedet Stormly under KFUM nemlig ind – et midlertidigt opholdssted for kriseramte kvinder.

”Vi glæder os helt vildt til at flytte i nogle nye rammer,” fortæller Ann Loft, daglig leder ved Stormly.

Stormly er et midlertidigt opholdssted, hvor kvinder, der af den ene eller anden årsag er faret vild i livet, kan få et værelse og hjælp til at komme videre.

”Det er et sted for skrøbelige, sårbare kvinder, som måske er endt med at blive hjemløse. Vi har en del kvinder, som har haft en rigtig svær opvækst, eller som har været ude i noget misbrug. Vi accepterer ikke et aktivt misbrug hos os, men der er mange af vores kvinder, der har haft det behov tidligere for at lægge låg på nogle ting,” siger Ann Loft og garanterer, at kvinderne på stedet ikke er udfarende eller på anden måde farlige for deres omgivelser.

Bekymrede naboer

I forbindelse med huskøbet er der blevet gennemført en partshøring ved de nærmeste naboer, og selvom den ikke medførte massive klager, så har der alligevel været et udtryk for bekymring over øget uro og usikkerhed.

”Det forstår jeg til fulde. Jeg har personligt svaret på alle de henvendelser, der har været fra naboer og andre. Der vil altid være en utryghed forbundet med det ukendte. Men der er ikke grund til at være bekymret,” siger Ann Loft.

Hvad har naboernes bekymring primært drejet sig om?

”Jamen det har været sådan nogle spørgsmål, om vores børn trygt kan gå hen og tage toget? Kommer der til at flyde med kanyler, er vores kvinder voldelige, bliver der meget ballade? Jeg ved ikke rigtigt, om naboerne tror på, hvor rolige vi egentlig er, men jeg kan sige, at vi har et rigtig godt ry her, hvor vi bor nu,” siger Ann Loft.

Stormly bor i dag på Jerrigsvej i Sædding.

Den 1. november kommer der dog allerede til at være røre omkring den gamle kro. Her overtager KFUM’s Sociale Arbejde nemlig kroen og et større renoveringsarbejde går i gang.

Større ombygning

Planen er, at Stormly enten i maj eller juni næste år flytter ind i Guldager Kro sammen med mellem ti og 15 kriseramte kvinder.

”Der er ikke grund til bekymring,” siger leder Ann Loft, Stormly.

Men først skal kroen altså gøres klar til at kunne huse kvinderne.

”Kroen er jo af ældre dato, så det kræver en temmelig stor omgang. Det er ikke blevet moderniseret i mange år. Vi laver ti nye værelser og ti tilhørende badeværelser. At vores kvindelige beboere har skulle dele badeværelse og ikke haft hver deres eget har været en torn i øjet for os gennem længere tid,”
siger Ann Loft.

Aftalen mellem KFUM’s Sociale Arbejde og Stormly lyder på, at KFUM har købt bygningen for 3,4 mio. kr. og fra 1. november lejer det ud til Stormly, der betaler for den større ombygning.

Det betyder, at hvis Stormly skulle få lyst til at blive herre i eget hus, har de forkøbsret til huset.

Hjælper i en svær tid

”Det er vigtigt for mig at understrege, at Stormly ikke er et behandlingssted. Vi er ikke tilknyttet nogen psykolog. Vi hjælper de her kvinder i en svær tid med et tag over hovedet og med at finde den rette hjælp uden for huset. Vi hjælper dem med at komme i dialog med kommunen, få søgt en bolig og alle de praktiske ting, som der ikke er styr på,” siger Ann Loft.

Stormly er finansieret gennem kommunal- og statslig støtte, der hver tegner sig for halvdelen af omkostningerne. Den typiske beboelsestid for de kriseramte kvinder er fem-otte måneder.

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top