Kr. Flyvedage i Guldager

DRONERÆS – I Kr. Himmelfartsdagene 6.-8. maj vil luften over Guldager Idrætscenter summe af liv og små hidsige motorer til DM i Dronerace.

Løjerne starter allerede på Kr. Himmelfartsdag torsdag den 5. med træning for piloterne, om fredagen er der freestyle konkurrence med tricks, mens lørdag og søndag byder på henholdsvis kvalifikationsrunder og finalerunder.

DSC_3388

Stævnet arrangeres af 21-årige Martin Bjørnskov fra Sønderris, som også har været primus motor for den nystartede Guldager Modelflyveklub, der blev stiftet sidste år.

Klubben flyver på vinterbanerne lige nord for Guldager Idrætscenter, hvor de foreløbig ca. 15 medlemmer sender både droner og små fjernstyrede modeller af flyvere, svæveflyvere og helikoptere i luften.

 

Adrenalinkick i luften

Men til Kr. Himmelfart er det dronerne, der giver den gas, og det er en sportsgren i kraftig vækst over hele verden.

”Det er hammersjovt, og man får et adrenalinkick. Det er lidt ligesom dem, der elsker at køre motorcykel, for der er masser af fart og spænding,” fortæller Martin Bjørnskov.

Han har selv fløjet drone i et par år og startede med modelflyvning for omkring otte år siden med helikopter. Men droner er både nemmere at flyve og endnu mere involverede, hvis man flyver FPV – Fikst Person Vie – hvor man kigger via videobriller gennem et kamera i fronten af dronen.

DSC_3394

Piloterne flyver ‘med ombord’ gennem banen via ‘First Person View’ – videobriller og et kamera på dronen

”Så kigger man ud gennem ’forruden’, så man altid ser fremad og ved, hvad vej man flyver. Man ser lige nøjagtigt det syn, som dronen ser. Så når man kommer rundt på banen med 50-60 eller måske 80 km/t, så får man samme følelse, som hvis man selv sad ombord,” forklarer Martin.

 

Styrt med konsekvens

”Man kan sammenligne det med racerspil på en computer, men her kan man høre den rigtige motorlyd, og man mærker konsekvensen, hvis man styrter ned – så skal man ud at hente og reparere dronen. Det er altså bare lidt sjovere i virkeligheden.”

Til DM i Dronerace er der opstillet skærme, så publikum kan se, hvad piloten ser, og man kan komme helt tæt på banen, hvor dronerne af sikkerhedsgrunde flyver bag et net.

Mere info hos Guldager Modelflyveklub på gmfk.dk.

DSC_3396

Man kan selv komme i gang med begynderudstyr for omkring 4.000 kr.

 

 

 

 

Tekst:
Top