Julefred i HIF Fodbold lader vente på sig

HIF’s seniorafdeling sikrede sig oprykning efter en forrygende sæson, men nu ser spillerne og afdelingsleder Hasse Alsing (længst t.v.) ret forskelligt på fremtiden i forhold til bestyrelsen.

 

KAMPREFERAT – Det går fantastisk godt i HIF Fodbolds seniorafdeling, hvor julefreden burde drive ned af væggene.

Oprykningen til Serie 2 er i hus efter en forrygende sæson, der er masser af dygtige ungdomsspillere i pipelinen, og et nyt HIF-hus med langt bedre faciliteter er også godt på vej.

Men næppe var oprykningsfesten overstået, før der brød en voldsom ballade løs, som tilsyneladende truer med at dræne seniorafdelingen for bærende kræfter og mange spillere.

Lige før deadline var det svært at blive klog på, om freden har indfundet sig ud fra en mail, bestyrelsen sendte til Hjerting Posten.

Stridens kerne skulle ifølge Hjerting Postens oplysninger være, at et nyt medlem af HIF Fodbolds bestyrelse bl.a. har forhandlet med nye trænerkræfter uden at inddrage seniorafdelingens ledelse.

Det fik bl.a. seniorernes afdelingsleder Hasse Alsing til at gå – og angiveligt de fleste af spillerne.

Siden har begge sider forsøgt at klinke skårene, men da denne avis gik i trykken, var det stadig ikke afgjort, om det lykkes.

”Det er ikke afklaret, hvordan fremtiden bliver, men vi har fra seniorafdelingens side stillet nogle scenarier op med vores ønsker. Og så håber vi, at bestyrelsen kommer til fornuft,” siger Hasse Alsing.

”Vi vil gerne rykke videre op i rækkerne, men vi er også tilfredse med det set­up, vi har. Det har aldrig kørt bedre end nu. Trænerne og alle andre er vældigt kvalificerede,” mener han.

Samme ambitioner

Bestyrelsen skriver i sin mail, at den er helt enig i ambitionerne om videre oprykning, men det kræver tilførsel af yderligere ressourcer til afdelingen i form af et nyt seniorudvalg.

”Vi har sidste år med stor succes etableret velfungerende demokratiske udvalg i B&U-afdelingen. Det er den organiseringsform, vi nu ønsker at styrke seniorafdelingen med, så vi bliver flere om at løfte de mange opgaver til glæde og gavn for vores mange medlemmer og engagerede ledere,” skriver bestyrelsesmedlem Morten Ruth, HIF Fodbold.

Det har ikke været muligt at få uddybet fra ham eller andre i bestyrelsen før deadline, om det så betyder julefred, eller man eventuelt er klar til at sige farvel til Hasse Alsing og et ukendt antal spillere.

Seniorafdelingen har altid kørt ret autonomt i HIF Fodbold, men det gøres der nu op med via indførelsen af det nye seniorudvalg.

Det har ikke været muligt at nå en opfølgende kommentar fra Hasse Alsing.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top