Hold Hjerting Ren vender tilbage den 22. april

AFFALDSDAG – Søndag den 22. april kl. 10-12 er det igen tid til at bruge et par timer på at samle affald og ren samvittighed til ’Hold Hjerting Ren’-dagen.

Sammen med mange andre lokale initiativer – også her i området – har arrangørerne i år koblet sig på samme dato som ’Affalds-
indsamlingen’, der er et landsdækkende initiativ fra Danmarks Naturfredningsforening med omkring 100.000 deltagere landet over.

Stor succes sidste år

Det lokale Hold Hjerting Ren-arrangement er igen i år arrangeret af bl.a. Hjerting Badehotel, Hjerting Borgerforening, Hjerting Erhvervsforening og Hjerting Posten. Eventen havde debut sidste år og blev en rigtig stor succes.

”Vi samlede ca. 850 kilo affald ind sidste år her i Hjerting. Det var de meget imponerede over hos landsindsamlingen, for det ligger langt over gennemsnittet,” fortæller Peter Petersen fra Hjerting Badehotel, som sidste år tog initiativ til at få samlet affald i Hjerting og på stranden.

Samme opskrift i år

Årets arrangement bliver planlagt efter samme gode opskrift som sidste år: Alle skolebørn får udleveret en affaldssæk til at tage med hjem, så man kan starte med at samle affald så snart, man går hjemmefra.

Ideen er, at man så samler på stier og veje i sit nærområde og til sidst samles på P-pladsen ved Hjerting Badehotel, hvor der står en container til affaldet.

Her vil der også være pølser, øl og sodavand til de flittige indsamlere.

Som noget nyt vil beboerne langs Strandvejen i år også få en infoskrivelse i postkassen med opfordring til at deltage i arbejdet på stranden.

Arrangørerne arbejder lige nu med den praktiske planlægning for at gøre det endnu nemmere for deltagerne, f.eks. med indsamling rundt omkring i byen og langs stranden, så man ikke skal slæbe for langt på en tung sæk.

Mere info følger her i avisen og på Facebook.

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top