Hold Hjerting Ren 2. april

BYRENSNING – Søndag den 2. april kan man tage familie, naboer og venner i hånden og deltage i ’Hold Hjerting Ren!’

Dagen er arrangeret med kort varsel på initiativ af Karen Margrethe og Peter Petersen fra Hjerting Badehotel, og alle interesserede ofrer en time eller to på at fjerne skrald langs veje, i parker og på stranden.

”Jeg synes, at især stranden, stier og byparken trænger meget til at få ryddet op. Det skal gøres nu, inden affaldet bliver skjult af blade, og så er det jo også en god start på foråret,”
siger Peter Petersen.

Der var straks opbakning fra bl.a. Hjerting Borgerforening, Hjerting Erhvervsforening, Facebook-siden ’For os der bor i Hjerting’ og Hjerting Posten.

”Det er et rigtigt godt initiativ, og det er vigtigt, at det er noget, vi gør fælles. Enhver borger har pligt til at gøre noget ved det her og få vores børn og andre, der smider affald til at tænke over det,” siger Michael Jørgensen (t.v.), formand for Hjerting Borgerforening.

’Hold Hjerting Ren!’ starter den 2. april kl. 10, hvor man begynder hjemme ved sine egne veje og stier. Man fortsætter via fællesarealer, der trænger til rensning og bevæger sig mod P-pladsen ved Hjerting Badehotel.

Samling kl. 11.30

Her mødes man senest kl. 11.30 og bruger den sidste halve time på at rense stranden i fællesskab.

I skrivende stund er de praktiske detaljer ikke helt på plads, men hold øje med ’For os i Hjerting’ eller spørg folk i gule veste ved stranden.

Miljøselskabet Lotra har sponseret en stor container, hvor man kan aflevere skraldet samt en masse poser til indsamling.

Eleverne på Hjerting Skole og Nordvang får onsdag 1.000 poser med hjem, og de kan også afhentes hos Hjerting Bageri eller Butikken ved badehotellet. Men alt kan bruges, der er ikke krav om klare plastposer.

Kl. 12 er der pølser og lidt at drikke til alle skralde-
samlere efter veludført gerning.

Tekst:

Relaterede artikler

Top