Hjerting-gut vandt DM i Entreprenørskab

Anders Bredgaard Thuesen (bagest) løfter pokalen i godt, royalt selskab og med et par af kammeraterne fra vinderholdet.

IVÆRKSÆTTERI – Fat mod – måske er den næste Tage Sørensen på vej ud i erhvervslivet.

I hvert fald er der masser af god iværksætterånd i 17-årige Anders Bredgaard Thuesen fra Hjerting, som var på vinderholdet til DM i Entreprenørskab.

Anders går i 2G på Rybners Almene Gymnasium, men stillede op sammen med tre kammerater fra handelsgymnasiet Learnmark i Horsens, hvor hans kompagnon fra virksomheden Mötrik Design går.

Vinderholdet har udviklet en app, der hjælper ordblinde med at læse undertekster. Og iværksætteren fra Hjerting var ’headhuntet’ til at lave den tekniske del af projektet.

”De havde brug for én, der kunne lave en mobilapp, som var en god løsning til programmet,” fortæller Anders Bredgaard Thuesen.
Han er selvlært på området og har rodet med programmering, siden han fik sin første computer.

I Mötrik skruer de to kammerater bl.a. hjemmesider og logos sammen, og udover vinderapp’en kan vi nok forvente mere iværksætteri.

”Vi går jo her og ser, at 3G’erne er færdige nu, så man tænker jo over, hvad der skal ske, når man selv er færdig. Jeg vil rigtig gerne prøve mere iværksætteri, og Alexander og jeg vil gerne have gang i flere projekter,” fortæller Anders.

Foreløbig planlægger han dog at søge ind på universitet næste år. Der skal også stadig være tid til at surfe i Ho Bugt Sejlklub, hvor han er meget aktiv sammen med familien.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top