Hjerting Byfest vender ’hjem’ til lystanlægget i centrum

En del af festudvalget (øv. fra v.): Bettina Goth Häggqvist, Lise Løth Nielsen, Stine Goth, Carina og Jens Eg samt Michael Schultz.

BYFEST – Årets udgave af Hjerting Byfest fredag og lørdag den 25.-26. august flytter ’hjem’ til Hjerting Lystanlæg ved Plantagevej, hvor kalasen tidligere har haft hjemme gennem mange år.

Dermed får festen nogle helt andre og mere hyggelige, intime rammer midt i Hjertings grønne hjerte.

Det byder på fordele og ulemper i forhold til den hidtidige festplads på boldbanerne ved Nordvangskolen, og beslutningen om flytninger gælder også foreløbig kun for i år.

Boldbaner ikke klar

”I år skulle lysbanerne ved Nordvangskolen renoveres, og vi fik et praj fra kommunen om, at græsset nok ikke ville blive klar til at kunne holde til byfesten,” fortæller Lise Løth Nielsen fra Byfestudvalget.

”Idéen om flytning tilbage til anlægget har gennem mange år været oppe at vende hvert år under forberedelserne, og tidligere har der været lidt splittede holdninger til at flytte det væk fra banerne og klubben. Men det er jo en byfest – ikke en sportsfest – og i år gav det jo så sig selv.”

Hjerting Byfest arrangeres af fodboldafdelingen i Hjerting Idrætsforening, mens Hjerting Løbet om lørdagen arrangeres sammen med HIF Badminton. Løbet har de senere år heddet Energiløbet og blev afviklet med bistand fra en eksterne samarbejdspartner, men nu er det HIF, der står for løbet alene. Løberuterne bliver på 5 og 10 km samt en børne-/familievenlig rute på 2,5 km.

Derudover byder Hjerting Byfest på et par andre spændende nyheder – ikke mindst for legebørn i alle aldre. Fredag får festen besøg af firmaet Lasertown, så man kan jagte kammeraterne med laser gun, og det skulle nok kunne hive teenagerne væk fra computeren og ned i anlægget.

En anden nyhed bliver mere afslappet, nemlig en ny Sky Bar med plads til 30 mennesker, hvor man har udsigt ud over festpladsen. Både fredag og lørdag bliver der live musik i festteltet, og hvis naboerne til anlægget ikke selv er til fest, kan de regne med ro kl. 01.

Parallelt med byfesten pønser Hjerting Kanelaug på en række aktiviteter, så de to arrangementer tæt på hinanden forhåbentlig kan trække endnu flere mennesker til.

Flytningen til Lystanlægget gælder foreløbig for i år, og det er endnu ikke afklaret, om det bliver permanent.

”Nu kommer vi til at opleve, hvad vi har af fordele og ulemper i anlægget. Det er ikke afgjort, at vi bliver dernede, men umiddelbart går tankerne på, at det ville være dejligt. Hvis det fungerer rigtigt fint, vi vil jo altid gerne kunne komme med lidt nye ting hvert år. Vi er meget åbne for at gentage succesen, som det forhåbentlig bliver,” siger Lise Løth Nielsen.

”Men vi skal jo også tænke på, at der snart kommer et nyt klubhus for HIF Fodbold, som forhåbentlig indvies næste år. Så beslutningen er kun taget for 2017,” understreger hun.

Arrangørerne opfordrer i øvrigt alle interesserede i Hjerting til at melde ind med idéer til andre aktiviteter under byfesten. Man skal selv stå stå for afviklingen, og man er velkommen til at kontakte Lise Løth Nielsen på mobil 23 41 00 77 for at drøfte mulighederne.

Hjerting Byfest

Fredag-lørdag 25.-26. august i Lystanlægget i Hjerting

To dages byfest arrangeret af HIF Fodbold samt Hjerting Løbet arrangeret sammen med HIF Badminton.

Fredag byder bl.a. på:

Seniorfrokost

Vinsmagning

Laser Gun og Bumper Balls

Live musik med Mikkel Schack

Aktiviteter, festtelt og Sky Bar

Lørdag byder bl.a. på:

Hjerting Løbet

Live hyggemusik på festpladsen

Lørdagsfest med spisning

Live musik med Live de Lux

Aktiviteter, festtelt og Sky Bar

Billetter til seniorfrokost, vinsmagning og lørdagsfest sælges fra 1. juni
hos Klip i Vest og på billetto.dk

Tilmelding til Hjerting Løbet
fra 1. juni på sporti.dk

Tekst:

Relaterede artikler

Top