HIFs U14-piger vandt det hele og stræber nu højere

Leif Sole fra OK med den rare check til HIF Fodbold. På billedet ses også de frysende spillere Ida Meinertz, Sophia Liv Roland Zederhof, Lian Jakobsen og Oscar Emil Nielsen samt fodboldformand Thomas Vohs Ahlers.

Med kontant støtte fra OKs fond er de unge talenter fra HIF klar til næste trin

Hent artiklen som PDF her

FODBOLD – U14-pigerne i Hjerting Idrætsforenings fodboldafdeling har haft grund til at juble her i 2021. Holdet vandt her i efteråret deres pulje med otte vundne kampe og en enkelt uafgjort kamp. De spillede endda i U 15 række C, selv om holdet er et U14-hold med otte spillere, fortæller afgående træner Ditlev Meinertz.
Han er en af klubbens mange frivillige forældretrænere.
”Det med at finde forældretrænere via de sociale medier har vi haft stor succes med,” forklarer fodboldformand Thomas Vohs Ahlers.
”Men nu er vi ved at ansætte en træner til holdet,” smiler han.
”Og jeg bliver en slags hjælpetræner,” tilføjer Ditlev, der selv begyndte at spille fodbold som fem-seksårig.
Ansættelsen af en træner er blandt andet gjort muligt ved hjælp af sponsorstøtte. Da vi mødes med de to fodboldherrer i Meny i Hjerting, er to friske piger og to fiske drenge, Ida Meinertz, Sophia Liv Roland Zederhof, Lian Jakobsen og Oscar Emil Nielsen, også mødt op for at modtaget en check fra en af sponsorerne, energiselskabet OKs fond, repræsenteret ved Leif Sole, OK.
Rare 14.378,12 kroner tilføres der HIF Fodbolds kasse. Pengene kommer fra tanken ved Meny i Hjerting. Når folk tanker benzin eller diesel, afsættes der et ørebeløb per liter til HIF, hvilket fodboldafdelingen er meget taknemmelig for.
U14-pigernes succes skyldes blandt andet, at det ved hjælp af de sociale medier og andre online-aktiviteter er lykkes at tiltrække spillere udefra, således er der kommet tre fra Jerne og én fra Tarp. Mund til mund-metoden virker dog også stadig.
”Og det er vigtigt for fødekæden til seniorafdelingen, at der hele tiden kommer unge spillere til,” pointerer Thomas.
Nu er det 11-mands fodbold, der trækker, fortæller han. Det vil U14-pigerne gerne spille. Men det kræver så også en lidt større bruttotrup end nu, helst 16.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top