Heidi er sprunget ud som selvstændig psykoterapeut i Hjerting

Heidi Uth fokuserer på sammenhængen mellem krop, sind og sjæl i sin psykoterapi-klinik HjerteRummet i Hjerting

Hent artiklen som PDF her

IVÆRKSÆTTER – Den 1. august afmonterede Heidi Uth sikkerhedsnettet under sig. Hun er psykoterapeut og har hidtil haft et fast job stilling i Familiehuset i Varde Kommune. Det sidste halvandet år på nedsat tid, så hun havde tid til at have private klienter. Men den 1. august sprang hun ud i livet som selvstændig psykoterapeut på fuld tid.
”Jeg har været i Familiehuset i 10 år, så jeg trængte til at udfordre mig selv på en anden måde og stå på egne ben på godt og ondt,” fortæller hun.
I familiehuset har hun haft med familier, børn og unge, som har haft forskellige problemer. Ofte problemer forårsaget af alvorligt omsorgssvigt. Heidi Uth har dermed fået en solid ballast. Men hun ser også frem til at få en mere bred målgruppe, hvor problemstillingerne kan være alsidige.
Hun begyndte uddannelsen til psykoterapeut i 2007 og blev færdig med grunduddannelsen i 2012. Men helt færdig bliver hun aldrig, understreger hun.
”Det er for mig en uendelig proces at gå dybere og dybere ned i, hvordan vi hænger sammen som mennesker, og hvad det er for blokeringer vi får,” siger Heidi Uth, som især fokuserer på sammenhængen mellem krop, sind og sjæl.
Hun har blandt andet taget kurser og uddannelser inden for misbrugsbehandling, chok-traume-terapi, som i høj grad handler om, hvordan kroppen husker og indlejrer traumatiske oplevelser, og som psyko-spirituel healer.
”Jeg fokuserer meget på at få balance i hele systemet, den holistiske tilgang. Dem, der kommer her, vil både blive udfordret i deres refleksioner og fortællinger om sig selv, men også komme ned i kroppen, hvor det ikke så meget er sproget som kroppen, der får lov til at fortælle, hvad den gemmer på. Det er min store erfaring, at det er det, der virker,” siger hun.

Større respekt for faget
I løbet af de 10 år hun har arbejdet som psykoterapeut, har hun oplevet, at der er blevet en større forståelse og respekt for faget. Det kæder hun sammen med den voksende mistrivsel blandt både børn, unge og voksne.
Flere lider af stress, depression, angst og andre psykiske lidelser viser blandt andet tal fra Den Nationale Sundhedsprofil 2021, som er udgivet af landets fem regioner og Statens Institut for Sundhed på Syddansk Universitet.
Det er ikke første gang Heidi Uth følger en helt ny retning i sit liv. Som ung tog hun en uddannelse som advokatsekretær. Hun var glad for arbejdet, men da hun tog på jordomrejse med en veninde, skete der noget.
”Det var første gang jeg fik den fornemmelse af, at jeg skulle noget andet. Jeg skulle ikke tilbage til kontoret,” siger Heidi Uth.
Det førte til et job som pædagogmedhjælper, som åbnede hendes øjne for, at arbejdet med udsatte børn gav mening. Siden har den følelse fået hende til at sige sit job op to gange. I alt har hun fulgt sin fornemmelse af, at der skulle ske noget nyt tre gange i sit liv. Og hidtil har det ført hende nye meningsfulde steder hen. Derfor er hun også sikker på, at det nok skal gå godt også denne gang.
”Det åbner for noget andet, og jeg kan mærke, at det har tilført energi,” siger Heidi Uth.

Tekst og foto: Katrine Friisberg

halvandet år siden indrettede Heidi Uth et rum til sin klinik, hvor der tidligere var en garage. Dermed har hun fået adskilt praksis fra privaten.

For halvandet år siden indrettede Heidi Uth et rum til sin klinik, hvor der tidligere var en garage. Dermed har hun fået adskilt praksis fra privaten.

Heidi Uth

 • Uddannet advokatsekretær, pædagog, psykoterapeut,
  misbrugsbehandler og psyko-spirituel healer
 • Er certificeret S.E.-chok/traumeterapeut og mindfulness-
  instruktør
 • Har arbejdet i en børnehave i seks år
 • Har arbejdet som støttepædagog på Næsbjerg Skole i fire år
 • Har arbejdet i Familiehuset i Varde Kommune i 10 år
  Fra 1. august selvstændig psyko­terapeut i sin praksis HjerteRummet, Gramsvej 10 i Hjerting
 • Har med sin eksmand tre store børn: Sarah, som er 22 år og bor i Århus, Mathilde på 19 år, som går på Esbjerg Gymnasium og Magnus på 16 år, som går på Rybners HHX
 • Danner par og bor sammen med Claus Larsen
 • Er født og opvokset i Esbjerg
 • Flyttede til Hjerting i 2002
 • Kan følges på Instagram-profilen @hjerterummet_terapi

Tekst:

Relaterede artikler

Top