Hans har stillet vandskiene

Hans Christian Boyesen, 78, har i mange år været en kendt skikkelse i Ho Bugt. Men nu er det slut med vandskiløb

HURTIGSEJLADS – Siden 1978 har han været en kendt skikkelse, der har faret frem og tilbage på vandet i Ho Bugt på vandski, men det er slut. Lillejuleaften 2021 fylder Hans Christian Boyesen i Hjerting 80 år. Så at han først stiller vandskiene nu, er han egentlig lidt småstolt af.

Helst havde han fortsat, men det koster fibersprængninger i låret, så hans elskede, engelske, gule Microplus-båd Antibo fra 1977 er blevet solgt til en glad ny ejer i Kerteminde, som har omdøbt den til Frk. Engsted. Det smerter lidt. Tilbage er kun ét bræt til minde om en fantastisk tid med rejser over hele verden. Især Thailand, Kreta og Aya Napa i Cypern besøgte han med glæde. Men også i Finland har han været på vandet i forbindelse med en forretningsrejse.

Scrapbogen er fuld af fotografier, artikler og andre minder om de mange år på vandski.

Ingeniør trods 7. klasse
Hans Christian Boyesen blev efter sin militærtjeneste uddannet som ingeniør på Odense Teknikum. Det krævede nogle ekstra kurser, da han var gået ud af 7. klasse. Han blev i 1968 gift med Annelise, som han mistede i 2012. Heldigvis har han fundet sig en sød kæreste, som han håber at kunne flytte sammen med, hvis han kan få solgt sit hus på Havbakken. Her har han boet i 49 år. Han kom til Esbjerg i 1970, da han fik job på Esbjerg Tovværk. Siden gik det til Primo Plast i Tistrup syd for Ølgod – en rigtig god arbejdsplads, beretter han. Han blev teknisk chef og stod for indkøb af råvarer og maskiner. Hver sommer inviterede han kollegerne på Vandskidag i Ho Bugt. I 2004 gik han på efterløn.
Og interessen?
”Jeg er fra Tønder, og min far havde en båd i Vidå. Når vi sejlede rundt, lå vi børn på et kahytsbræt efter båden,” husker han.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top