Håndboldtalent fra Hjerting udtaget til U17 landshold

LANDSHOLD – Bid mærke i navnet, hvis du hører til dem, der mener, at bold kan spilles med hænderne og lige nu følger kvindelandsholdet i håndbold.

Anne Christine Bossen fra Hjerting er nemlig blevet udtaget til U17 landsholdet, og drømmen for det unge talent er at komme på A-landsholdet en dag.

Hun er kun lige fyldt 15 i oktober, så det er endnu mere imponerende, at hun nu er udtaget til holdet som en af de yngste – måske den alleryngste.

I Rumænien og Ungarn

”Det er helt vildt og jeg har ikke rigtig forstået det endnu. Jeg har jo håbet på det så længe,” siger Anne Christine Bossen.

Når denne avis er på gaden, er hun allerede taget afsted til Rumænien og Ungarn, hvor ungdomslandsholdet skal gennem i alt fire kampe efter en indledende samling to dage i Kolding.

Der er fart på det unge håndboldtalent, så for at få kalenderen til at gå op, er vi nødt til at møde hende efter en træning i IBF Arena i Ikast. Her går hun på efterskolen ISI Idrætshøjskole – og valget af den er selvfølgelig ikke tilfældigt.

”Det er udelukkende på grund af håndbolden,” fortæller Anne Christine, der har fået håndbold ind med modermælken.

”Min mor har spillet håndbold, og så fik hun mig til at starte. Jeg synes, det var skidesjovt, og så blev jeg ved.”

Er din mor lige så dygtig?

”Hun var fin nok, men fik ikke gjort så meget ved det,” smiler familiens nye talent, som selv går ’all in’ med masser af hårdt arbejde for drømmen.

”Vi træner seks halpas om ugen, tre styrkepas og to løbepas. Det løber måske op i 14, 15, 16 timer,” vurderer Anne Christine, som går i 9. klasse og endnu ikke har besluttet, hvad der skal ske til sommer.

”Jeg tænker, at jeg skal gå her et år, men jeg bliver her måske for at gå på college.”

Det er et sportscollege, hvor man kan kombinere de mange træningstimer med en gymnasial uddannelse.

”De har en ordning med morgentræning, og så kan man gå på en Team Danmark ordning også. Her kan man også tage studentereksamen på fire år, men det ved jeg ikke, om jeg vil. Og så kommer man jo også lidt væk – det er nok en god forberedelse, når man gerne vil til udlandet en gang,” siger hun.

Rent sportsligt er hun ikke i tvivl om sine drømme og ambitioner.

”Jeg har de helt store drømme. Jeg vil gerne på A-landsholdet – op og spille her i ligaen. Og så vil jeg gerne til udlandet senere og spille i de helt store klubber,” lyder det uden tøven fra talentet, der spiller målmand.

Også tid til venner

Hvor langt tror du selv, du kan drive det?

”Jeg håber på landsholdet, og det er det, jeg arbejder for.”

Hvad siger familien til, at du bruger så meget tid på håndbold?

”De savner mig da, men min mor støtter virkelig meget op om det. Hun kører til alle mine kampe, og tager tit herop. Min mor og far skal også med til Rumænien.”

Har du tid til andet end håndbold og skole?

”Altså – det bliver lidt presset, men jeg kan sagtens finde tid til mine venner, Når bare jeg har været ude at styrketræne eller løbe først, så kan jeg godt være sammen med dem,” siger Anne Christine.

Dyrker du andre fritidsinteresser end håndbold?

”Nej, jeg har spillet rigtig meget elitebadminton, men det blev der ikke tid til, så det har jeg droppet.”

Tekst:

Der er lukket for kommentarer.

Top