For Christian Breinholt går hobby og arbejde ud på ét

24. september fejrer Christian Breinholt sit VVS-firmas første 20 år og sin egen 50-års fødselsdag. Det startede i en garage

Hent artiklen som PDF her

GO’ ENERGI – Han er her, der og alle vegne. På værkstedet, på vej i bilen, hos kunder, bag grillen ved Jul i Hjerting, som vært ved Hjerting Erhvervsforenings brunch ved byfesten med meget mere. Fredag den 24. september klokken 12-16 tager energibundtet og VVS-mesteren Christian Breinholt imidlertid sig en sjælden ’slapper’ og tager imod gæster for at fejre sit firmas 20-års fødselsdag og sin egen 50-års fødselsdag på firmaets adresse på Gammel Guldagervej 38A i Hjertings midte.
Fødselsdagen var den 9. september og blev fejret i familiens skød, blandt andet, men nu gælder det kunder, venner og forretningsforbindelser.
Det er en meget dedikeret VVS-installatør, vi har med at gøre i denne artikel:
”Jeg må jo nok indrømme, at arbejde og hobby flyder ud i ét. Jeg tænker hele tiden på rør. Hvis nogen ringer om en bestemt ejendom i Esbjerg, hvor vi har meget servicearbejde, kan jeg ofte sige til folk: Du skal op på første sal, åbne den første dør til højre og finde den ventil, der sidder på rør nummer to fra oven,” griner han, da vi tager en snak om livet som VVS-installatør, borger og familiemand ved dette skarpe hjørne i livet, hvor man regnes for ’voksen for alvor’.

Elsker VVS-faget
Som søn af en landmand kunne det måske have ligget i kortene, at han skulle drive familiens gård, Viggo og Ellen-Maries Breinholtgård, videre. Det var et traditionelt landbrug med ”heste, grise, køer og får”.
”Men jeg blev frarådet at gå i deres fodspor, så i stedet gik jeg i lære som bygnings- og landbrugssmed,” fortæller han.
Efter læretiden blev han ansat hos Svend J. Schmidt VVS og var der i 10 år. Han kom hurtigt til at elske sit fag og var aldrig bleg for udfordringer eller at tage en ekstra tørn.
”Jeg elskede udfordringerne og tilfredsstillelsen ved at hjælpe andre. Arbejde og hobby gik ud i ét,” fortæller han.
Da han så begyndte at tage en uddannelse som autoriseret VVS-installatør, kunne mester jo godt regne ud, at han nok snart ville starte for sig selv.
”Men han tog det fantastisk og bakkede mig hundrede procent op,” husker Christian Breinholt.

Startede i garagen
Den 2. oktober 2001 startede han og Bettina så helt fra bunden af hjemme i garagen på Skyttevænget med en gammel varebil. Men det gik godt.
”Mange kunder fulgte med over i det ny firma. Det var jo mig, de ville have,” fortæller han.
Det første ’rigtige’ værksted lå i Sædding, men da Schrøder VVS lukkede, gav det ham mulighed for at etablere sig i Hjerting.
”Men jeg vidste jo ikke, det ville eksplodere, sådan som det gjorde. Nu er vi otte ansatte, og de seneste to år har været rigtigt gode. 2021 går måske endda hen og bliver endnu bedre end 2020, og snart kommer der 200 nye byggegrunde,” bemærker han.
Firmaets styrker er service, vedligehold, energioptimering og renovering. Og så er der det med tilliden og det personlige kendskab.
”Herude i det her område tæller personligheden. Der står en person bag ved, det kan folk lide. Jeg bestræber mig også på at komme rundt på nye steder og for at hilse på, når mine folk er i gang med et stykke arbejde,” slutter han.

Blå bog Christian Breinholt

  • Født den 9. september 1971, opvokset på Breinholtgård, som blev drevet som et konventionelt landbrug med ”grise, heste, køer og får” af hans forældre Viggo og Ellen-Marie. Stedet er nu en stor golfklub. To søskende
  • Gift med Bettina, de har to voksne børn – en søn og en datter. Fruen arbejder på kontoret i firmaet
  • Var i lære som bygnings- og landbrugssmed hos Christian Jacobsen, Guldager Smede- og Maskinforretning
  • Var ansat hos Svend J. Schmidt VVS i Tarp i 10 år og tog en uddannelse som autoriseret VVS-installatør
  • Startede som selvstændig med Breinholt VVS den 2. oktober 2001
  • Formand for Hjerting Erhvervsforening, medlem af bestyrelsen i Esbjerg Gas- og Vandmesterforening og medlem af bestyrelsen for Tekniq Sydvestjylland
  • Fritidsinteresse: familien

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:
Top