Fodboldpigerne i Hjerting i ilden

Hjerting IFs pigefodboldhold måtte nøjes med bronze ved stort stævne på hjemmebane. Men de nød dagen og håber på flere holdkammerater

Hent hele artiklen som PDF her

BOLD – De tider er for længst forbi, da fodbold var en drengesport. Det viste HIF Fodbolds pigefodboldstævne ved Hjerting Skole grundlovsdag med al tydelighed. Der var kampgejst, tacklinger, finter og energiske råb om at få bolden som i alle andre fodboldkampe i verden. Fodbold er for alle.

Der blev kæmpet indædt under turneringen ved Hjerting Skole.

Der blev kæmpet indædt under turneringen ved Hjerting Skole.

Til stævnet Kun for piger, som samlede omkring 200 spillere fra nær og fjern plus 40 forældre og frivillige hjælpere, var der inviteret klubhold fra Bramming, Tjæreborg, Fanø-Sønderho, Team VAB fra Vejen, Blåbjerg, Gredstedbro og Starup ved Grindsted, fortæller organisator Kim Nymand fra Hjerting IF. Stævnet var arrangeret i samarbejde med DGI.

Altmuligmand
Kim, der til daglig er træner for U13-pigerne i klubben havde selv en hektisk dag, i øvrigt.
”Ja, jeg var godt brugt, da dagen sluttede. Jeg klarede selv det hele, lavede baner, fandt dommere, skaffede medaljer og måtte springe ind som dommer i en kamp og så videre. Men 10 fantastiske forældre trådte til og hjalp med at være dommere for de små og stå i boderne. Og så havde jeg to fantastiske hjælpere ved stævnet, assistenttræner Ditlev Meinertz og assistenttræner Søren Knudsen. Uden der gode samarbejde med dem var det ikke lykkedes,” fortæller han, der på det store foto er fotograferet sammen med U13-pigerne.

Forældrene var flinke til at være frivillige.

Forældrene var flinke til at være frivillige.

Stævnet, der begyndte klokken 9.30, var arrangeret sådan, at U9 og U10 spillede fra klokken 10 til 12, derefter kom de andre hold. Der var otte spillere på banen ad gangen, og hver halvleg varede 20 minutter.

 Vejret var fremragende, velegnet til hyggestunderne.


Vejret var fremragende, velegnet til hyggestunderne.

Efter en pause klokken 13 kom kampene med U13-pigerne.
Og selv om HIF-pigerne kæmpede det bedste, de havde lært, måtte de nøjes med bronzemedaljerne. Men de har for første gang kvalificeret sig til regionalturneringen for U13, fortæller han.

Pokal til Tjæreborg

Stolte piger modtaget deres medaljer.

Stolte piger modtaget deres medaljer.

Pokalen og guldmedaljerne røg til Tjæreborg, og sølvet kunne Bramming-pigerne køre hjem med.

Medajleoverrækkelse. Hjertings piger måtte nøjes bronze.

Medaljeoverrækkelse. Hjertings piger måtte nøjes bronze.

”Nu håber vi så, at vi med stævnet og omtalen i avisen får tiltrukket lidt flere spillere fra Sønderris, Sædding og de andre små samfund herude i området. Vi har plads til flere,” slutter Kim Nymand med et smil.

Tekst: Finn Arne Hansen
Foto: Kurt Henriksen

HIF pigefodbold

HIF har cirka 35 pigefodboldspillere, inklusive holdet De små fødder
Kim Nymand er træner for U13
Assistenttrænere er Ditlev Meinertz og Søren Knudsen
U13-holdet har spillere helt ned til 11 år. Man kan komme med, hvis man ikke kan få udfordringer nok på de yngre hold

Tekst:

Relaterede artikler

Top