Flot parløb mellem Hjerting Byfest og Energiløbet

Foto: www.airphoto.dk

Billedgalleri:

IDRÆTSFEST – Alt klappede, alle festarrangementer var fuldt bookede, musikken spillede, folk hyggede sig, og selv vejret var der styr på.

Hjerting IF kørte endnu en succesfuld Hjerting Byfest i mål med sikker hånd den forgange weekend og høster stor ros fra alle sider for stærkt arbejde.

De mange frivillige kræfter bag festen havde lagt sig i selen med et godt program, hvor både seniorfrokost og festerne fredag og lørdag aften kunne melde alt udsolgt.

Som noget nyt i år var Hjerting Byfest og Energiløbet blevet enige om at samle kræfterne lørdag, så løbet flyttede fra søndag formiddag til lørdag formiddag.

Ros til Energiløbet

Det gav et løft til begge arrangementer, og arrangøren bag Energiløbet var generelt godt tilfreds.

”Det gik hammerfedt. Vi fik masser af ros af løberne og noget af det allerbedste var et løbehold fra Viborg, som var med her første gang. De tager rundt til rigtig mange løb og sagde, at Energiløbet er fuldt på højde med nogle af landets bedste løb,” siger en stolt arrangør, Claus Berg.

”Jeg fik helt gåsehud over den ros, men vi kan selvfølgelig godt selv finde nogle steder, hvor der er plads til forbedringer. F.eks. at vi også skal have almindeligt vand og frugt i målområdet i stedet for kun kakaomælk,” lyder erkendelsen.

”Men det er skønhedsfejl, for vi er ved at ramme konceptet nu. Der er også stor ros til depoterne ude på ruten, ikke mindst drengene i Marbæk, som skabte en fantastisk stemning med en kobjælde, de havde taget med. Løberne var meget begejstret for den opbakning langt ude på ruten.”

Lidt færre løbere

I alt 662 var tilmeldt, hvilket er 70 mindre end sidste år. Der er dog en god forklaring på det, for det store Exterra løb i Blåvand med 1500 deltagere var lagt samme weekend, omend det endte med at blive aflyst pga. lyn. Desuden mener Claus Berg, at det meget varme vejr måske har kostet lidt på deltagertallet.

Som en ekstra finurlighed i år havde 5. klasserne på Auraskolens afdeling Hjerting håndlavet over 200 flotte medaljer til løbet, og det vakte stor begejstring.

God medalje-gimmick

”Det var en vildt god gimmick, der gik rent ind, fordi medaljerne var unikke,” lyder det fra Claus Berg.

Er lørdag en bedre dag til løbet fremover?

”Det var bestemt meget positivt at lægge løbet sammen med byfesten, for vi løfter bedre i fællesskab. De andre år har vi også oplevet nogen, som ikke kunne være med i løbet, fordi de ville med til fest aftenen før.

Og vi kan regne med Energiløbet igen til næste år?

”Vi gør boet op, når alle regninger er betalt, og så ser vi, hvad vi gør til næste år. For min skyld gerne, for vi har fået kæmpe ros til arrangementet hele vejen rundt.”

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top