Flames væltede gårdhavefest på Fanø

På Striens Musik- og Gårdhavefest i Nordby på Fanø i starten af august fik Flames virkelig publikum med sig.

En flok modne, seje rockmusikere og en ung, velsyngende kvinde er ved at finde formen som Big Fat Snake-hyldestband

Hent den originale artikel fra avisen her

ROCKOGRUL – I et øvelokale i Esbjerg Øst holder Flames til. Og hvem er så det? Det snakker vi med Peter Jakobsen og Gert Grandt om, efter at bandet for nylig bogstaveligt talt væltede Striens Musik- og Gårdhavefest i Nordby på Fanø efter også at have optrådt i forsamlingshuset i Peter Jakobsens hjemby Guldager.

Peter Jakobsen (th.) fra Guldager og Gert Grandt spiller begge guitar i Flames. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten.

Peter Jakobsen (th.) fra Guldager og Gert Grandt spiller begge guitar i Flames.

Stiftet i 1979
Historien er som følger: En flok knægte på Hjerting Skole stiftede i 1979 bandet Witch, hvilket en del gråhårede eks-elever her fra området sikkert godt kan huske, da de spillede til mange fester på skolen og i ungdomsklubben.
”Mange forskellige skolekammerater fra Hjerting gik ind og ud af bandet, og da Gert kom til, skiftede vi navn til Octavia i 1985,” fortæller Peter.

Hård melodiøs rock
”Vi spillede rundt om i Danmark og Færøerne. Det var hård, melodiøs rock. Vores første single var Little Miss Heartbreaker. Den var sådan lidt Huey Lewis-agtig,” tilføjer han.
På en senere LP blev lyden lidt mere metalagtig, også takket være produceren, der arbejdede for Skagarack, et meget kendt og populært band på den tid.
Efterhånden fik de flere spillejob og begyndte at spille mere blandet kopimusik.
”Vi var alle glade for at spille sammen, men vi begyndte for tre år siden at snakke om, at vi i stedet for at skyde i 10 forskellige retninger måske skulle satse på én,” fortæller Gert Grandt.
”Og vi var så alle enige om, at lave et tribute-band for Big Fat Snake. Peter Viskinde var død, og bandet var lukket ned,” tilføjer han.
Tribute betyder hyldest på dansk.

Sætter sit eget præg
De begyndte at dykke ned i Big Fat Snakes sangskat og fandt mange gode numre. Og så gik de i gang med at opbygge et repertoire med både kendte og ukendte numre. Og dem sætter de så deres eget præg på.
”Vi følger øret og hjertet. Vi spiller ikke det samme hver gang, vi kan skifte mellem godt 30 numre,” fortæller Gert Grandt.
Deres koncert ved Tall Ships Race i Esbjerg i 2022 var deres første koncert som Flames. De husker, det var hundekoldt og blæsende på havnen, og at deres scene var alt for lille, kun tre gange tre meter.
”Men vi fandt ud af, at det virkede. Der kom mange, og folk kunne lide det,” erindrer Peter.
”Og nu skal vi ud at spille. Vi har spillet i Guldager, i Bramming og til flere private fester, og når vi spiller i Guldager igen, håber vi at se mange af de gamle skolekammerater fra Hjerting. Nu er vort arbejde begyndt at bære frugt,” slutter Gert.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Flames – rock fra Esbjerg Vest

FAKTA – Bandet Flames har rødder i 6710 Esbjerg Vest, da forgængerbandet Witch blev stiftet på Hjerting Skole. Navnet har de taget efter Big Fat Snakes sjette album Flames, der fik guld.
Bandet består af Gert Bachmann Grandt, leadvokal og guitar, Mette Bønding, i dag fritidsfarmer i Horsens, men opvokset i Esbjerg i et hjem med flygel, lyttede til sin brors heavy-plader og blev smittet af det, Kent Jacobsen, bas og kor, en rigtig Esbjerg-dreng og musiklærer, Jens Peter Fjord på keyboard, har spillet i det 17 mand store big band Filly Sound i Esbjerg i tidernes morgen, Kurt Nielsen Banke, trommer og kor, har været med i bandet Black Monster, senere Freak samt Peter Jakobsen, leadguitar og kor.
Bandet skal spille i Guldager Forsamlingshus den 22. september til en fest arrangeret af Guldager Borgerforening.
Tilmelding på 29 82 49 16.

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top