Fiskeriforening blev bænket i Hjerting

AFSLUTNING – En lang og stolt æra sluttede i søndags, da Hjerting Fiskeriforening nedlagde sig selv efter 125 års virke.

Det skete præcis på årsdagen for stiftelsen den 23. april 1892 (omend der står 24. april på foreningens fine fane), og foreningen nedlægger sig selv, fordi den forlængst har udspillet sin rolle. Foreningens sidste aktive fisker stoppede i 2007, og derefter har den virket som ’lystfiskerforening’.

“Så mangler vi bare lidt servering,” lød det med vanlig humor fra borgmesteren, da han tog plads på den nye bænk sammen med giveren, Manfred Jensen fra den nu hedengange Hjerting Fiskeriforening.

Den sidste handling for formand Manfred Jensen blev at overdrage en flot mindebænk til Esbjerg Kommune, så borgere og gæster kan sidde ved skulpturen ’Hjertingfisker’ og nyde værket og udsigten.

Hjerting Fiskeriforening rummer en interessant historie, som er et helt kapitel for sig i fortællingen om Hjerting. Men på grund af sent varsel kort før trykstart, har vi desværre hverken tid eller plads til at folde den historie ud i denne avis.

Tekst:

Relaterede artikler

Top