Død sild i Fovrfeld forsøges genoplivet

Den grønne ring omkring Esbjerg, der blev formet efter idé fra kendt byplanarkitekt

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

FOVRFELD – Når man kører ud af Esbjerg mod Sædding og Hjerting, møder man lige efter den store rundkørsel et stort, grønt område på højre hånd, som markerer, at man nu forlader selve byen.

Den grønne kile, Fovrfeld. Copyright: Hjerting Posten

Til højre ses den grønne kile ved Fovrfeld, som tre politikere fra Sundhed & Omsorgsudvalget vil have bebygget.

Det skyldes den tidligere byplanarkitekt Steen Eiler Rasmussen.
Han så vigtigheden i at bevare de ubebyggede grønne kiler i Esbjerg, mens byen voksede. Men først i 1970erne blev Den grønne ring anlagt efter hans oplæg, og nu er der en omkring 11 kilometer lang rekreativ ring fra Esbjerg Strand via Vognsbølparken, Kvaglund, Paradissøerne og til Mådebakker i syd, inden den grønne kile igen rammer Nationalpark Vadehavet.
En del af ringen er den såkaldte ’Fovrfeldkile’, der siden har været i fokus som et område til nedsivning af grundvand, rekreative aktiviteter, et slags Sort sol-område og et område med mange vilde blomster – idéer som Sædding-Fovfeld Lokalråd har støttet.
Olfert Krog kom med idéen for seks år siden, men den endte som en død sild. Nu skal den genoplives. To V-medlemmer og et K-medlem af Sundhed & Omsorgsudvalget har bedt om at få sagen belyst igen. De to S-medlemmer har tydeligt sagt nej.
”Vi ønsker blandede, kystnære boliger til borgere i alle livsfaser og generationer på den placering. Boligerne vil være enormt attraktive,” udtalte Olfert Krog til JydskeVestkysten den 2. november. Sagen er sendt videre i systemet.

Tekst: Finn Arne Hansen
Foto: Hjerting Posten

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top