Byskov i Guldager udvidet med 24 flotte træer på smuk efterårsdag

Søren Seested, Jens Kampmann og Tina Nim Nielsen i gang med at plante et træ.

Pengegave fra Frøs Sparekasse gjorde det muligt at købe store træer

Hent artiklen fra avisen som PDF her

GULDAGER – Guldager Borgerforening havde søndag den 30. oktober inviteret borgerne i Guldager til et nyt plant dit eget træ-arrangement i Guldager Byskov. 25-30 personer mødte op på denne smukke, lune og solrige efterårsdag, og de fik plantet egne medbragte træer og de 24 flotte, store træer, borgerforeningen havde fået penge til.
”Ved det første arrangement den 10. april blev der plantet cirka 100 træer i Byskoven, men på grund af vækstbetingelserne i sommeren 2022 må vi erkende, at det ikke var det mest optimale tidspunkt at plante nye træer. Det er jo langt bedre at plante træer i efteråret, så vi håbede på, at der blev plantet mange nye træer ved det nye arrangement,” fortæller borgerforeningsformand Jørn Gade Pedersen.
Frøs Sparekasse havde i forbindelse deres 150-års jubilæum åbnet op for en pulje, der indehold midler til træer, så borgerforeningen sendte en ansøgning.
”Det skulle vise sig at være en god idé, idet Frøs Sparekasse besluttede at donere 10.000 kroner til køb af træer til Guldager Byskov,” tilføjer formanden.
Foreningen besluttede at købe de 24 flotte træer hos Bjørn K., der har støttet begge arrangementer. Esbjerg Kommune klarede forarbejdet med at klargøre området.
Efter en kort velkomsttale talte afdelingsdirektør Ole Bæk Termansen, Frøs Sparekasse om deres træprojekt. Guldager Byskov blev valgt som et af de 20 projekter der blev tilgodeset. Han plantede herefter et træ og overrakte donationen på de 10.000 kroner.

Afdelingsdirektør Ole Bæk Termansen fra Frøs Sparekasse og Jørn Gade Pedersen.

Afdelingsdirektør Ole Bæk Termansen fra Frøs Sparekasse og Jørn Gade Pedersen.

Herefter var der dømt morgenkaffe, inden de fremmødte gik i gang med både, at plante de træer de selv havde medbragt, og de 24 træer Frøs Sparekasse havde doneret.
Udover Ole Bæk Termansen, Frøs Sparekasse var også Søren Heide Lambertsen inviteret, og han kom også og plantede nye træer.
”Det blev en super søndag. Ikke blot var det en hyggelig formiddag, resultatet blev også fantastisk. Der er ingen tvivl om, at Guldager Borgerforening inviterer alle til det 3. plant dit eget træ-arrangement i oktober 2023,” slutter Jørn Gade Pedersen.

Tekst: Finn Arne Hansen
Foto: Lene Hvelplund Nielsen

 

 

 

 

 

Tekst:
Top