Byggeboom på Strandvejen – og i hele 6710

Hele artiklen i PDF-format

BYGGERI – Hvis du har en fornemmelse af, at byggekraner og håndværkerbiler står lidt tættere end normalt på Strandvejen for tiden, så er det næppe en helt skæv observation.

Byggeriet bommer i alle områder af 6710-området, og langs Sædding Strandvej og Hjerting Strandvej er det særlig markant lige nu.

På en køretur fra Tarphagevej i Sædding til Strandpromenaden i Hjerting er der lige nu – så vidt vi kan tælle – gang i ti større byggerier langs Strandvejen.

Hertil kommer så en lang række byggerier i resten af området, dels om og nybygninger i eksisterende kvarterer, dels helt nye kvarterer på nye udstykninger.

I den nordlige ende af Hjerting er der således fuld gang i byggerierne på de store udstykninger langs Sjelborgvej, og Plan- & Miljøudvalget har netop behandlet en fremrykning af et nyt, stort boligområde i Sønderris. Her bliver plads til ca. 150 boliger, som skal dække den store efterspørgsel i området.

Håndværkerne har kronede dage og ud fra en løbende og ganske uvidenskabelig observation, ser det ud til at være primært lokale håndværkere her fra regionen, der nyder godt af byggelysten. Deres udsendte mindes i hvert fald ikke at have set mange østeuropæiske håndværkere, som ellers sætter sit præg på f.eks. villavejene i Nordsjælland.

Her er en lille oversigt over byggerierne, der kan ses fra Strandvejen.

Penthouses Granly AlleNye penthouses ved Tarphagevej

LEJLIGHEDER – Op til ti nye lejligheder på toppen af en eksisterende boligblok skal give en ny mulighed for at bo i ’penthouse’ ved Tarphagevej i Sædding.

Entreprenørfirmaet Interhomes har ansøgt om tilladelse til at bygge en ekstra etage på ejendommen på Granly Allé 3-5, der ligger lige bag Flügger-forretningen. I parentes bemærket ser denne butik nu ud til at skulle vige for en ny og større Aldi-butik, der flytter fra den anden side af vejen.

Interhomes vil med den ekstra etage bygge op i ca. 13,5 meters højde, og det bringer bebyggelsesprocenten op fra 46 til 58 pct. Begge dele strider mod rammerne i kommuneplanen på henholdsvis tre etagers højde og en byggeprocent på maksimalt 43 pct. Derfor kræver byggeriet ny lokalplan og en ændring af kommuneplanrammerne for området.

Kommunens forvaltning vurderer dog, at ejendommen kan bygges en etage højere uden gener for naboerne og det omliggende område. Desuden peger man på, at nye attraktive lejligheder og såkaldt ’fortætning’ er i tråd med Esbjerg Kommunes Vision 2020-plan.

Naboerne – og beboerne selv – kan desuden glæde sig over, at facaderne bliver renoveret i forbindelse med tilbygningen, så hele ejendommen får et ’tidssvarende arkitektonisk udtryk.’

Forvaltningen har indstillet til godkendelse af ansøgningen, men udvalgets beslutning på mødet 21. juni forelå ikke ved avisens deadline.

 

Byggekort Strandvejen150 nye boliger på vej til udstykning i Sønderris

Det var egentlig først planlagt til efter 2026, men der er så stor efterspørgsel, at kommunen nu fremrykker udstykning af et stort område med plads til hele 150 nye byggegrunde.

Arealet på 27 hektar mellem Tarphagevej, Sønderrisvej og Guldagervej –lige vest for den nuværende bebyggelse – er en 1/3 privat ejet, mens kommunen ejer resten.

 

 

Tekst:
Top