Byfest i Hjerting med mange nyheder

Billetterne til seniorfrokosten går som varmt brød. Arkivfoto: Hjerting Posten.

Hjerting Byfest starter i år torsdag aften den 25. august med et stort modeshow, hvor kvinderne kan se på velklædte mænd og vice versa

Hent artiklerne fra avisen som PDF her

FESTIVITAS – Selv om de fleste i byfestudvalget har været med siden genoplivningen for 12 år siden, er de stadig fulde af gode idéer og nye tiltag. Selv et flot, nyt logo er det blevet til i år.
Nyt i år er åbningstaler og foredrag, Madkurv & Modeshow torsdag aften, porcelænsmaling fra Jons Galleri, flere aktivitetskonkurrencer for børn og voksne, mere livemusik, flere madstationer, deriblandt en dessertbod, et separat spisetelt og bedre flow i madvognene. Dem er der fire af i år, belært af erfaringerne fra sidste år.

Tag madkurv med
Torsdag aften er madboerne ikke åbne, så man tager sin egen kurv med mad, dug, bestik og glas med til modeshowet. Arrangørerne håber på mange forskellige duge. Drikkevarerne bedes blive hjemme. En ny ni-hullers minigolfbane står klar.
Kl. 19.30 starter modeshowet i tre halvlege. Den tredje kan kvinderne glæde sig til, da den trofaste sponsor Vincens fra Varde med et glimt i øjet viser smart tøj til den moderne, voksne mand. Le Kirk i Hjerting viser nyheder til byens kvinder. Konferencier er ’Onkel Hardy’, kendt fra Biografen og Radio Victoria.
”Vi glæder os rigtig meget. Det bliver skævt og sjovt, og der er tilmed præmier på højkant,” fortæller Lise Løth Nielsen fra festudvalget.

Kræn byder velkommen
Fredag den 26. august spiser seniorerne traditionen tro frokost. Det er det eneste arrangement med entré, men billetsalget hos Klip i Vest går strygende. Klokken 16 holder provst Kræn åbningstale. Herefter fortæller plantør Claus Løth fakta, sjove anekdoter og måske nogle røverhistorier om Marbæk Plantages udvikling gennem 40 år.
Fredag og lørdag aften er der fest uden entré i det store telt. Der er ikke en fast festmenu, man forsyner sig fra madboderne. Fredag spiller Desert Track country & western, og Meny serverer en hel, grillet oksetykkam.

Meget for børnene
For børnene er der hoppeborge, og på pladsen vil FDF have sjove aktiviteter.
Løven & Hulken spiller sømandsviser. Senere serverer Mikkel Schack en stribe store numre, inden Carsten Agerbæk blæser 1980erne velkommen. Der er pattegris på grillen.
Festudvalget består af David Klostermann, Laila Damkjær, Carina og Jens Eg, Stine og Michael Goth Schultz, Mads Eg, Bettina og Torben Goth Häggqvist, Loa Hansen, Laila Slot og Lise Løth Nielsen. Henrik Poulsen har været en utrættelig hjælper.
Husk at følge med på facebook Hjerting Byfest for løbende nyt, lyder det fra festudvalget

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Hjerting Løbet med ny udfordring

 Fra Hjerting Løbet i 2019. Foto: Hjerting Posten.

Fra Hjerting Løbet i 2019. Foto: Hjerting Posten.

Der kommer tid­tagning fire gange på 10-kilometeren

BYFEST – I årevis har man kunnet deltage i Hjerting Løbet i forbindelse med Hjerting Byfest den sidste weekend i august.
I år er EDC Poul Erik Bech i Hjerting som noget nyt sponsor, og desuden afvikles der et løb, der giver mere liv i målområdet.
Som noget nyt bliver 10-kilometerruten en rundstrækning på 2,5 kilometer, som tages fra én til fire gange. Og der bliver taget tid på de enkelte runder. Det skaber forhåbentlig en masse liv i stævnecentrum, håber arrangørerne.

Løb om lørdagen
Selve løbet afvikles traditionen tro i forbindelse med byfesten lørdag den 27. august fra klokken 9, og der vil være masser af aktiviteter i målområdet.
I startgebyret er der inkluderet en vand eller øl bagefter, så afsæt endelig lidt tid til at hænge ud bagefter, lyder det fra arrangørerne.
Der er præmier til de tre bedst placerede i hver række plus 10 ekstra lodtrækningspræmier. Alle præmier er en gratis time på HIFs nye padelbaner til en værdi af 160 kroner, hvor man kan komme med tre af sine venner og spille en kamp. HIF stiller låneudstyr til rådighed.
Distancerne er: 2,5 kilometer med start klokken 10.08, 5 kilometer med start klokken 10.06, 7,5 kilometer med start klokken 10.03 og 10 kilometer med start klokken 10.00
Startnumre udleveres fra klokken 9, opvarmning til løbet starter klokken 09.45. Tilmeldingsfristen er 25. august klokken 12, og deltagerprisen er 60 kroner. Det foregår på sportstiming.dk. Eftertilmelding på løbsdagen klokken 9-9.45 koster et ekstra gebyr på 25 kroner.
Har man spørgsmål, kan man kontakte Ole de Groot via everten11@gmail.com eller 20 13 44 07.
-fina

Tekst:

Relaterede artikler

Top