Byfest flytter til ny festplads bag Hjerting Skole

Hjerting Byfest holdes i år ved svømmehallen, hvor jorden ikke bliver så våd som i Lystanlægget

BYFEST – Et godt program, en styregruppe på 11 borgere, 60 frivillige på pladsen og en masse hjælp fra Menys friske medarbejdere – det er opskriften på en forhåbentlig vellykket Hjerting Byfest 2019, håber Jens Eg, der er ‘styrmand’ for festen.
I år flytter festen til et stort areal ved svømmehallen på Gl. Guldagervej. Det giver flere fordele, fortæller han.
”I Lystanlægget har vi været noget udfordret, når det har været vådt. Det er det laveste punkt i Hjerting, så der samler sig meget vand. Med den ny placering får vi plads til et større legeland til børnene, og det bliver lettere for Menys folk at komme til og fra med tunge køretøjer og udstyr. De er en virkelig god samarbejdspartner i øvrigt, blandt andet låner vi meget udstyr af dem”, roser han.

Dabs og snaps
En enkelt nyhed kan han fortælle om, nemlig Dabs & snaps. Den fiskeret er en rigtig Hjerting-klassisker, så har man ikke smagt dabs før, er chancen der nu. Der er dog ikke uanede mængder, så menuen er kun til salg, til der er udsolgt.
Festen – eller forfesten – starter på fredag klokken 12 med den traditionsrige Seniorfrokost med tilnavnet Danmarks hyggeliste forfest. Klokken 16 åbner festpladsen, og klokken 17 til 19 er der Øl & bobler, en smagning, der også indbefatter nogle lækre tapas.
En god anledning til hyggesnak med naboen og andre.
Klokken 20 er der musik med gratis adgang. På scenen vil Mikkel Schack fyre den af.
Lørdag formiddag er for de motionsivrige. Hjerting Løbet starter med opvarmning mellem klokken 9 og 10, og selve løbet foregår fra klokken 10 til 13.

Lovende vejrudsigt
”Vi skæver noget til vejrmeldingerne, for vi ved jo godt, at hvis der meldes om regn, så udebliver folk. Men foreløbig ser vejrudsigten jo lovende ud,” siger Jens Eg, som håber på hundredvis af løbere.
Tilmeldingen foregår ifølge programmet på sporti.dk.
I løbet af dagen vil Hjerting Lokalarkiv være til stede klokken 9.30 til 16, og man vil kunne forlyste sig med Segways, spejderaktiviteter, ved skydeteltet, i legelandet med mere.
Tørsten og sulten kan kureres af flere barer og madvogne.
Den store Lørdagsfest foregår fra klokken 18 til 1, og denne aften leverer Live de Lux musikken. Billetter fås hos Meny, Klip i Vest, på mail@adsign.dk og på billetto.dk.
Jens Eg satser på et godt besøgstal i år:
”Til løbet regner vi med op til 600 deltagere, og sammenlagt tror vi på mellem 1500 og 2000 gæster på pladsen i alt,” siger han.

Tekst: Finn Arne Hansen
Foto: Arkiv

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top