Borgernes bøn er hørt: Tre tunneller anlægges i Sjelborg

Her i villakvarteret i Hjerting nord ryddes der til en sti op til tunnelen under Sjelborgvej.

I det nordlige Hjerting op mod Sjelborgvej anlægges lige nu en sti, der skal gå igennem tunellen. Foto: Hjerting Posten.

I forbindelse med byggemodningen af det store areal ved Sjelborgvej–Hjerting Landevej, anlægges der tre tunneller til 11,5 millioner kroner

Hent originalartiklen fra avisen som PDF her

UDVIKLING – Af og til overrasker Esbjerg Kommune borgerne med julegaver før tiden.
Det er også ved at ske nu, idet borgerne fra det kommende boligområde langs Sjelborgvej kan glæde sig over, at der er ved at blive opført en spritny tunnel under Sjelborgvej og en sti ned til Nordvangskolen. Den bliver én af tre i området. Det uden tvivl også glæde mange gående og cyklende, der ønsker at komme op til den ny Netto.

Her bygges den ny Netto i Hjerting, lige ved de nye byggegrunde.

Her bygges den ny Netto i Hjerting, lige ved de nye byggegrunde. Dronefoto: Hjerting Posten.

”Det har været en del af projektet hele tiden,” fortæller kontorchef Jesper Brødsgaard, Park & Mobilitet, Esbjerg kommune.
”Der kommer tre tunneller: Én under Sjelborgvej, én ved Stamvej og én under Hjerting Landevej. Meget af det udføres her i sommerferien, og man skal være forberedt på vejspærringer,” siger han.

Tre tunneller
I det overordnede projekt er der afsat 11,5 millioner kroner til de tre tunneler.
Fra det lidt ’ældre’ boligområde i Sjelborg, der ligger tættere på kysten, har der været et stort ønske om at få en tunnel under vejen. Det skrev vi om i en artikel med Christina Habekost for fire år siden, da hun kæmpede imod byggeri ved Lysstien. Men det kommer også beboerne på den anden side af vejen til gode.
”Vi bor på ’den rigtige side’ af Sjelborgvej, og mine børn er nu så store, så de godt kan krydse vejen. Men havde det været for tre-fire år siden, havde det været en stor hjælp i forhold til legekammerater. Jeg kender mange i de to kvarterer med børn, der garanteret vil være glade for det,” siger en beboer i området, Julie Maj Bryderup Gaardsdal.
Så der vil i fremtiden kunne laves legeaftaler på kryds og tværs i Sjelborg!
Det ny boligområde vil komme til at rumme op til 200 boliger.

Tekst: Finn Arne Hansen

Tekst:
Top