Bomsag op i byrådet

Fotocollage: Tina Foldager

Læs artiklen som PDF her

Anne Marie Geisler Andersen (R) ville ikke bare se på, at et flertal udenom byrådet vedtager Marbæk-bomsag

BOMSAGEN – Det lokale byrådsmedlem Anne Marie Geisler Andersen, Det Radikale Venstre, bringer nu sagen om genåbningen af bommene i Marbæk Plantage op i byrådet. Sagen var blandt andet genstand for en ophedet debat på et borgermøde i januar, hvor fronterne var trukket skarpt op mellem dem, der vægtede de ældre borgeres ret til at komme rundt i den meget store plantage i bil og dem, der ville have mindre bilkørsel.
Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Borgerlisten, Venstre og formanden for Teknik & Byggeudvalget, eks-socialdemokraten og løsgængeren Søren Heide Lambertsen, har her i april indgået en aftale om delvis fjernelse af bommene i Marbæk Plantage.
De udgør et flertal på 17 ud af de 31 medlemmer af Esbjerg Byråd. 11 ud af 21 bomme åbnes, mens andre 10 forbliver lukkede. Men de glemte lige, den skal i byrådet, lyder det fra radikal side.

Oversigtskort med lukkede og åbne bomme.

Giver mere bilkørsel
”Jeg skrev til borgmesteren, da jeg læste om det i avisen. Jeg gør det, fordi det mere eller mindre er et opgør med Marbæk-planen, som byrådet tidligere har vedtaget. Man åbner op for halvdelen af bommene, hvilket giver mere bilkørsel. Det er reelt et opgør med planen om fredeliggørelse af Marbæk-planen,” siger hun til Hjerting Posten.
Først syntes hun ikke, hun fik gehør for at få sagen genoptaget i udvalgene og i byrådet, men det endte med, at borgmesteren gav hende ret.
”Så nu kommer sagen op i udvalgene og i byrådet, det er da også en uting at tage politiske beslutninger udenom udvalgene. Man skal da vide, hvem der bestemmer, ” siger hun.

Grundejere er kritiske
Anders Hestbech, formand for Sjelborg Hus- og Grundejerforening, der holdt bestyrelsesmøde i slutningen af sidste uge, er meget kritisk.
”Det er reelt en annullering af en plan, som har fået stor ros hele vejen rundt. Vi har allerede reageret, men vi vil helt klart gøre indsigelse. Især biltrafik på Sjelborggårdsvej er vi meget imod. Vi har været glade for den periode, hvor den har kunnet bruges som bilfri sti på stykket ind i skoven,” siger han.

Tekst:
Finn Arne Hansen
Kort: Esbjerg Kommune
(redigeret af Tina Foldager)

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top