Bioblitz-deltagere gik på med krum hals

I weekenden den 14. og 15. august blev der igen afholdt bioblitz i Marbæk-området

Hent artiklen som PDF her

NATUREN – En meget vellykket bioblitz, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening (DN), Esbjerg Naturplejeforening og naturvejledere fra Myrthuegård – Natur, Kultur & Læring, fandt i weekenden den 14. og 15. august sted i Marbæk-området.

Entusiasmen var stor blandt deltagerne. Foto: Inge Nagstrup.

Entusiasmen var stor blandt deltagerne. Foto: Inge Nagstrup.

Ved et bioblitz gælder det om at finde så mange dyre- og plantearter som muligt indenfor 24 timer. Der mødte cirka 50 mennesker op fra nær og fjern, unge og gamle i alle aldre.
”Det var et fantastisk arrangement med meget engagerede og entusiastiske deltagere, der virkelig gik på med krum hals. Nogle af deltagerne er blandt Danmarks bedste nørder indenfor deres felt. Det lykkedes at finde cirke 500 plante- og dyrearter, heriblandt sommerfugle, mosser, svampe, laver og krible-krabledyr. Adskillige af fundene er sjældne, og mange af de fundne arter er nye for Marbæk-området,” udtaler en glad Carsten Mathiesen, medarrangør af bioblitzen og næstformand for DN-Esbjerg.

 Også de grønne buske ved Myrthuegård blev grundigt efterset. Foto: Inge Nagstrup.

Også de grønne buske ved Myrthuegård blev grundigt efterset. Foto: Inge Nagstrup.

Dagen startede med et lækkert morgenbord, hvor deltagerne blev introduceret for hinanden, og der blev givet praktiske oplysninger af arrangørerne, hvorefter deltagerne blev sluppet løs i Marbæk-området med lup og net. Ved tilbagekomsten blev der virkelig nørdet med fagbøgerne, og der var en meget positiv og god stemning omkring hele arrangementet. Viden blev delt på kryds og tværs og blev taget med hjem. Der blev ikke fundet så mange arter som under sidste års bioblitz, hvor der blev fundet uhørte 1004 arter, men da var vejret også ualmindeligt ideelt.

 Et af de interessante fund, en ahornugle. Foto: Inge Nagstrup.

Et af de interessante fund, en ahornugle. Foto: Inge Nagstrup.

Som et ekstra krydderi var der indlagt et miniarrangement lørdag aften ude i terrænet, hvor der var mulighed for at blive klogere på lyslokning og sukkerlokning af aftensommerfuglene, en invitation mange af deltagerne tog imod.
Arrangementet var gratis for deltagerne, da udgifterne til bespisning samt overnatning blev afholdt af Danmarks Naturfredningsforening. Deltagerne udtrykte stor begejstring for de skønne buffeter, der blev trakteret med dagen lang, samt den meget flotte og varierede natur.”
Alt i alt et meget vellykket bioblitz arrangement, hvor de mange artsfund bliver gjort tilgængelige for Esbjerg Kommunes videre naturforvaltning af Marbæk-området”, slutter Carsten Mathiesen.

 Den sjældne hvepseedderkop er tilbage i Marbæk-området: Foto: Niels-Ole Jessen.

Den sjældne hvepseedderkop er tilbage i Marbæk-området: Foto: Niels-Ole Jessen.

En af de menige deltagere har også kontaktet avisen for at dele sin glæde ved arrangementet, nemlig Niels-Ole Jessen.
”Jeg spottede den sjældne hvepseedderkop 500 meter fra Myrthuegård. Det er en del år siden, den er set derude,” beretter han ikke uden stolthed.
-fina

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top