Aldi i Guldager kan snart åbne

Endnu arbejdes der på fuldt tryk for at gøre butikken færdig. Foto. Finn Arne Hansen

Borgerne i Guldager får deres eget supermarked, når Aldi åbner spritny butik ved Esbjerg International School mellem Tarphagevej og Guldager Skolevej

Hent artiklen som PDF her

BYUDVIKLING – Det vækker begejstring blandt borgerne i Guldager, som længe har ønsket sig en dagligvarebutik, at der nu bygges en helt ny Aldi mellem Tarphagevej og Guldager Skolevej.
I et tæt samarbejde med Esbjerg Kommune og Agat Ejendomme er byggeriet kommet godt i gang. Den 11. oktober var der rejsegilde, og om alt går vel, åbner butikken i december.

Situationsplan for den ny Aldi i Guldager. Illustration: Aldi.

Situationsplan for den ny Aldi i Guldager. Illustration: Aldi.

Men hvorfor lige Guldager? Guldager er sammen med Sønderris i gang med en større byudvikling med etablering af store, nye boligområder. Guldager er dermed et attraktivt sted at bo, og efterspørgslen på nye byggegrunde og boliger er høj. Og borgerne i byen har i årevis måttet køre til Sønderris, Hjerting eller Tarp for at handle.
”Der er allerede to moderniserede Aldi-butikker i Esbjerg, og da kunderne har taget så godt imod vores nye butikskoncept her, undersøgte vi, om der var andre nærliggende bydele, hvor Aldi vil passe ind. I den proces fik vi øje på Guldager. Og godt hjulpet på vej af lokalrådet viste det sig, at en placering mellem Esbjerg Internationale Skole og Tarphagevej var et rigtigt godt bud. For os at se er Aldi og Guldager et perfekt match,” siger Carina Busk, ejendomschef i Aldi Danmark.
Aldi er i gang med en stor forandringsproces, der blandt andet indebærer modernisering og etablering af nye butikker i hele landet. Den gode kundeoplevelse er i fokus, hvilket blandt andet betyder store lyse butikker med brede gange, hvor der er plads til at holde afstand til andre og få et godt overblik over varerne. Samtidig ønsker kæden at imødekomme den moderne forbrugers behov og tilbyder et stort udvalg af danske varer, økologi, egne kvalitetsvarer plus kendte mærker samt et godt udvalg af vegetariske og veganske produkter.

Kort vej til indkøb
Placeringen på Guldagersiden af Tarphagevej betyder, at beboerne i Guldager får markant kortere vej til deres daglige indkøb. En venstre svingbane ind fra Tarphagevej til en gennemgående vej til Guldager Skolevej skal gøre det nemmere at aflevere og hente børn ved den internationale skole. Projektet tager desuden hensyn til Esbjerg Kommunes tilkendegivelse af en mulig fremtidig stitunnel under Tarphagevej, der skal forbinde det nye bydelscenter med det planlagte boligområde mod øst og sikre, at skolebørnene nemt og sikkert kan komme fra den ene til den anden side.

Den ny Aldi ligger mellem Tarphagevej og Esbjerg International School.

Den ny Aldi ligger mellem Tarphagevej og Esbjerg International School.

Butikken opføres i mørkegrå mursten med store facadevinduer og højtsiddende vinduer, der sikrer indkig og dagslys i butikken. Arealerne rundt udenom holdes i det grønne med bøgepur, græs og træer. Aldi tænker også på bæredygtighed. Taget på bygningen får derfor solceller, og integrerede CO2- anlæg skal spare varme. Og på parkeringspladsen vil man kunne lade sin elbil.
Borgerne i Guldager bakker op om projektet, hvilket Carina Busk roser:
”Der skal lyde en stor tak til Guldager Lokalråd, som yder en kæmpe indsats og udviser et stort engagement i dette samarbejde. Det er helt fantastisk,” siger Carina Busk, som selv bor i Esbjerg.
-fina

 

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top