PL Hotels har appetit på mere

Værelser med udsigt til mere – Erik Bank Lauridsen (t.v.) og Peter Petersen fusionerer deres tre hoteller, som måske skal blive til flere i fremtiden.

HOTELFUSION – De kan begge lide at arbejde hårdt og bygge noget op, og begge ejer halvandet hotel. Desuden er de begge to fra Hjerting, de er forretningspartnere gennem mange år og i øvrigt private venner.

Peter Petersen og Erik Bank Lauridsen har meget til fælles, og nu stifter de også  PL Hotels A/S, der fusionerer deres hotelaktiviteter. Peter Petersen skyder Hjerting Badehotel og halvdelen af Hotel Arnbjerg ind, som han ejer sammen med Erik Bank Lauridsen. Han stiller så med den anden halvdel samt nyindkøbet Hotel Britannia, der overtages fra nytår.

Regnestykket ender med en ejerandel på 40 pct. til Peter Petersens holdingselskab Bugten Holding ApS og 60 pct. til Erik Bank Lauridsen Holding A/S i det nye hotelselskab.

De tre hoteller har sammenlagt 193 værelser, ca. 160 hel- og deltidsansatte og en omsætning på omkring 100 mio kr. På længere sigt er der appetit på flere hoteller, men nu gælder det den videre udvikling af Britannia, mens de to andre hoteller drives af forpagtere.

”Vi har begge to det i os, at vi gerne vil se noget vokse – hvis man køber en plante, så vil man gerne sørge for, at den får det rigtige lys og den rigtige gødning. Og hvis den så vokser sig stor, kan det godt være, at den skal flyttes et andet sted hen,” siger Erik Bank Lauridsen om tankerne bag de fælles hotelplaner og Britannia.

”Vi har ikke købt det her for at sælge det – vi har købt det for at drive det, fordi vi synes det er sjovt, og så kan vi begge to godt lide at have med mennesker at gøre,” siger han.

Ny udfordring i Esbjerg

”Vi synes, Britannia er en ny og spændende opgave sammen med de medarbejdere, der er derinde,”
supplerer Peter Petersen.

”Så kan vi måske få samme driftsmodel som de andre to steder og få nogle unge mennesker ind som forpagtere. Det er svært at købe et hotel i dag, så hvis vi kan hjælpe dem igang ved, at vi tager investeringen, så kan de drifte det for os. Vi har set de to andre steder, at det er en god model.”

Er PL Hotels en hotel- eller ejendomskoncern?

”Det er ikke en hotelkæde, for så hænger tingene sammen driftsmæssigt – det gør de ikke her. Det er jo egentlig et ejendomsselskab med speciale i hoteller,” siger Peter Petersen.

Pensionist i sving igen

De to partnere var i starten fælles om at udvikle det nye projekt med Hotel Esbjerg City – som nabo og konkurrent til Hotel Britannia. Siden trådte Petersen ud af projektet, men nu vil de selv drive Britannia med Peter Petersen i spidsen.

”Det er jo et nyt og spændende projekt og et helt andet end det, vi havde gang i tidligere. Jeg er også træt af, at den lokale redaktør går og kalder mig pensionist og beskylder mig for at sove til middag,” siger
Peter Petersen.

Er City Hotel på pause eller?

”Det ligger jo som en del af lokalplanen, så det er stadig muligt. Hvis der måtte være behov for mere værelseskapacitet på Britannia, kan vi sagtens opføre det hotel,” siger Erik Bank Lauridsen.

Måske flere hoteller

Nu køber I så et ’brugt’ hotel og gør det klar til en forpagter – skal den model bruges andre steder?

”Vi har ikke noget konkret i kikkerten, men det vil også være forkert at sige, det aldrig kommer til at ske. Vi har jo begge to børn, og nu har vi sat noget i søen, som gerne skulle holde i mange år som en langsigtet virksomhed,”
siger Peter Petersen.

”Vi må se, hvad der sker – jeg tror da ikke, det kommer til at stå stille.”

 

Tekst:

Der er lukket for kommentarer.

Top