Hjerting har fået egen begravelsesforretning

Tina Thomsen og Morten Paulsen satser på værdier som omsorg, nærvær og tid

Hent den originale artikel som PDF her

ERHVERV – Som en del lokale borgere allerede har opdaget, så er der nu en begravelsesforretning ved siden af Butikken Dyreborg på Gammel Guldagervej i Hjertings hjerte.
Hjerting Begravelsesforretning har de to indehavere, Tina Thomsen og Morten Paulsen, naturligvis kaldt den. Vi stak hovedet indenfor for at høre mere om dem og forretningen.
De fortæller, at de har været i branchen i fire år, men for halvandet år siden (dette er rettet i forhold til artiklen i avisen, red.) tog de en stor beslutning og stiftede deres egen forretning, der også har kontorer i Kolding og Vejen.
”Vi arbejdede sammen, og vi begyndte at sige til hinanden, at der var mange ting, vi kunne gøre bedre,” fortæller Morten Paulsen.
”Ja, vi havde de samme værdier, nemlig omsorg, nærvær og tid,” tilføjer Tina Thomsen.
”Vi mener, vi kan give mere. Vi sørger for eksempel for, at det er den samme person, der følger familien fra første møde til det sidste farvel,” supplerer Morten.
”Man kender situationen. Man kommer ud til familien på et følsomt tidspunkt, og de skal ikke blive utrygge ved at se nye ansigter hele tiden,” siger Tina.
Den måde at arbejde på gør også noget godt for dem selv, fortæller de. Det giver arbejdsglæde, og hver dag går de glade og tilfredse hjem.
Begge er lokalkendte
De fortæller, at de begge er meget lokalkendte. Morten er født og opvokset i Sædding, og Tina har tidligere boet i Hjerting i 30 år. Så det var helt naturligt at åbne en begravelsesforretning her.
”Vi ledte efter lokaler i et år. Der er virkelig ikke meget i Hjerting. Nu er vi superglade, fordi Peter Petersen fra hotellet tilbød os at leje disse lokaler. Han syntes selv, det var en spændende idé og mente, at Hjerting skulle være selvforsynende. Og så er det jo også perfekt, at Hjerting Badehotel ligger lige på den anden side af gaden, når der skal være mindesamvær,” siger Tina.
Kirken og blomsterhandleren ligger også lige i nærheden, så det er lidt af et smørhul, de har fundet, konstaterer de.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Fakta om bisættelser

  • 20 procent er begravelser
  • 80 procent er kremeringer
  • I landsbyer er der stærke traditioner for jordefæstelser og en højtidelighed i kirken
  • I byerne er der færre jordefæstelser, og det er ved at blive mere og mere populært
    med et sidste farvel i haven
  • Og ofte er det en bedemand, der holder talen

Tekst:
Top