Det kribler og krabler med sjov læring på Midtgård

NATURLÆRING – Esbjerg Kommune blev sidste efterår udvalgt som ’Krible Krable’ kommune til et nyt pilotprojekt, som Nordeafonden støtter med 50.000 kr. til et nyt pilotprojekt, hvor Esbjergs er det første.

Formålet er at nytænke og eksperimentere med oplevelser og læring i naturen.

Grejkasser for alle

På Midtgård kan institutioner, familier og alle andre interesserede nu benytte nogle nye grejkasser ved Stjernesøen med f.eks. lupper, net og ’insektsugere’ til at tage et nærmere kig på naturen.

Det nye tilbud blev indviet 16. maj i strålende solskin med besøg fra Guldager Børnehave og Sønderrisskolen, der nød de gode vejr og tålmodigt stod igennem de mange taler.

”Vi skal give både børn og voksne lyst til at komme ud og opleve naturen – og vi skal gøre det muligt at mærke naturen, selvom man bor i byen,” sagde formand for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K).

”Vores børn kan nu gå på opdagelse med spande, ketcher og lup, og naturvejlederne kan hjælpe dem med at artsbestemme. Vi skal ud og mærke naturen for at lære af den – og om den.”

Der blev også tid til en sang mellem talerne, og åbningen blev fejret med lækre kager og saftevand, inden børnene blev sluppet løs igen i det dejlige naturområde.

Alle er velkomne i området tæt ved Midtgård, hvor man kan parkere ved adressen Ravnsbjergvej 6, 6710 Esbjerg V.

Tekst:
Tags

Der er lukket for kommentarer.

Top