Bent, bogen og billederne

Fotograf Bent ’Medvind’ Sørensen fra Hjerting  barsler nu med sit nye store projekt ’Vi er Esbjerg’.

FOTOBOG – Han har kæmpet, knoklet og knipset. Og nu er den her – bogen ’Vi er Esbjerg’, der på alle måder er et stort projekt. En ’folkegave’ til byen med fotos af 2018 esbjergensere, garneret med lokalhistorie i anledning af Esbjergs 150 års jubilæum.

Men i endnu højere grad en gave fra fotograf Bent ’Medvind’ Sørensen fra Hjerting. Han har lige barslet med hovedværket i dét, der også bliver til bl.a. store plakater og en 200 meter lang fotoudstilling henover sommeren.

Vi møder ham en stille søndag i hjemmet, hvor han forsøger at falde lidt ned ovenpå det hårde arbejde og den hektiske ’barsel’.

”Det er lidt svært. Jeg er ikke kommet helt ned endnu,” siger Bent Medvind og afslører, at talen til den store reception forleden var noget af det hårdeste for ham at komme igennem.

Han har investeret betragtelige mængder af sin egen store energi i projektet. Og det er ikke gjort for egen vinding – tværtimod har det kostet tid og fokus i hans fotovirksomhed.

”Det har fyldt rigtig meget. Af samme årsag sagde jeg også i min tale, at jeg nok lige har forsømt min egen lille butik lidt for meget.
Men jeg har tænkt mig at komme tilbage her i foråret,” forsikrer den populære fotograf med et kæmpe netværk i hele området.

”Jeg synes jo bare, det er sjovt med den slags projekter. Og det rigtigt sjove er, at jeg kan få folk til at arbejde sammen, som ikke kender hinanden. Og så længe folk snakker sammen, så slås de ikke…”

Kan du så ikke lave en verdensbog, så vi kan få lidt fred?

”Jo, ha-ha – men man skal jo starte et sted. Jeg kan godt lide at føre folk sammen, og jeg synes, det er enormt fedt, når det så virker.”

Hvad driver dig til at gøre sådan noget her?

”Jeg tror, at mit liv – udover familien – består af tre ting: At drive min virksomhed, at lave noget der brænder helt igennem og så at lave min egne billeder eller digte i perioder. Jeg ville ikke kunne nøjes med ’bare’ at arbejde.”

Du kunne finde på det igen?

”Ja, men nu har jeg lavet 25 esbjergensere, 150 havnearbejdere og 2018 esbjergensere denne gang. Så jeg ved ikke lige, hvor langt vi skal op næste gang – sådan talmæssigt. Men jeg har lidt med tal…”

Den flotte og lækkert lavede bog ’Vi er Esbjerg’ kan købes hos Varmings Boghandel for 250 kr.

 

Tekst:

Der er lukket for kommentarer.

Top