Ildsjæle laver aktivitetsdag for hele Sædding-området

BYDELSFEST – Rummet emmer af energi, og luften er tyk af ideer og indspark. Det er sin sag at holde snor i tanker og talestrøm og interviewe fem ivrige ildsjæle, samlet på ét sted.

Men her er, hvad vi ved: En ny initiativgruppe vil stable en ambitiøs aktivitetsdag for hele Sædding og omegn på benene lørdag den 22. august.

Den foreløbige arbejdstitel er ’Forstadsliv og Sammenhold’, og de fem ildsjæle har hver et kæmpe netværk og samlet set en masse gode kræfter at trække på.

”Den grundlæggende tanke bag det her er at skabe en aktivitetsdag, der viser bydelen frem, som man kender det andre steder. Der er gang i så mange ting i Sædding, som vi gerne vil vise samlet frem,” siger Ole Jacobsen.

Han er medlem af initiativgruppen, hvor hver af de fem ildsjæle optræder som enkeltpersoner og ikke som repræsentant for deres respektive foreninger og øvrige aktiviteter.

Næste operative skridt er et møde torsdag den 9. april på Mødestedet i Sædding Centret. Her er alle interesserede meget velkomne til at møde frem og sætte deres præg på aktivitetsdagen.

”Vi ser jo os selv som koordinatorer, og så er det op til aktørerne selv at byde ind med aktiviteter ud fra, hvad de selv ønsker, og vores uofficielle titel er Sædding Netværk. Vores tilgang er ikke at skabe nye aktiviteter, men at samle nogle af dem, der er her allerede,” siger ildsjæl og bibliotekar Poul Høst Pedersen fra Sædding Bibliotek, der lægger lokaler til interviewet.

”Og noget af det, vi har bemærket, er, at Sædding bærer meget præg af engagement. Det, vi mangler, er noget netværk til at bringe kræfterne sammen,” siger Louise Andersen.

Mød op og byd ind

De konkrete aktiviteter på aktivitetsdagen afhænger derfor også af, hvad aktørerne selv ønsker at byde ind med. Men det ligger fast, at Sædding Centret bliver ’epicenter’ for aktiviteterne og det naturlige midtpunkt, som det tidligere har været for hele Sædding.

”De sidste 20 år har vi haft centret som samlingssted, men nu er mange forretninger flyttet ud, og man møder ikke hinanden på samme måde som før. Centret har budt på et naturligt netværk, og der skal være nogle perspektiver i det her – også for en revitalisering af centret,” uddyber Ole Jacobsen.

Sædding Centret bakker da også helhjertet op om ideerne og er klar til at lægge hus til mange af aktiviteterne.

”Det vil være en positiv effekt, hvis vores aktiviteter også kan påvirke beslutningstagerne bag centret. Foreløbig har vi fået stor opbakning fra ejerne,” fastslår Peter Nygaard, der håber på en flot finale for dagen.

”Ønsket er jo, at vi kan slutte med en kæmpe bålfest og beach party på stranden. Men det kommer også an på, hvem der byder ind. Hvis vi har en lokal DJ, der byder ind og gerne vil spille techno for de unge, så finder vi et område af stranden til dem. Der skal være plads til alle, og folk udenfor området er selvfølgelig meget velkomne.”

Finansieringen gælder i første omgang tryk og distribution af forskelligt marketingmateriale, og det er initiativgruppen allerede i dialog med lokale firmaer om sponsering af.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top