Gravearbejde i Hjerting forsinkes igen – denne gang med fem uger

I fredags skulle gravkøer og afspærring være væk, men alle må væbne sig med tålmodighed helt frem til udgangen af uge 50 ifølge den sidste nye plan.

KLOAKSEPARERING – Projektet kom skævt fra start, det gik skævt i mellemtiden, og det får også en helt skæv afslutning.

Beboere, trafikanter og de hårdt prøvede erhvervsdrivende i området må belave sig på fem ugers ekstra forsinkelse af det store gravearbejde på Strandvejen i Hjerting og den medfølgende spærring af vejen.

Arbejdet skulle have været afsluttet i fredags, men som enhver kunne konstatere ved selvsyn, ville det kræve et mindre mirakel.

Først på selve dagen for den planlagte afslutning lykkedes det Hjerting Posten at få en ny dato fra Din Forsyning, som selv måtte vente til det sidste med at få en ny tilladelse fra Esbjerg Kommune til at forlænge afspærring og omkørsel.

”Vi forlænger afspærring og omkørsel til og med uge 50,” oplyser projektleder Mette Skov Hansen fra Din Forsyning.

”Lige nu er vi ved at afslutte kloakarbejdet, men fjernvarmen følger også efter med noget arbejde, så inden vi reetablerer belægning, vil vi gerne have dem med.”

To forskellige projekter

Men fjernvarmen er jo også Din Forsyning?

”Ja, det her du fuldstændig ret i. Men det er to forskellige entreprenører og to forskellige projekter.”

Nu bliver det fem ugers forsinkelse – hvad er der sket, siden I reviderede tidsplan de andre gange?

”Entreprenørens arbejde er jo forsinket, fordi vi har stødt på uforudsete ting. Så det har taget længere tid, og når entreprenøren åbner en udgravning kommer der vand ind fra stranden – vi har sågar haft ål i udgravningen! Alt det der giver nogle forsinkelser,” forklarer Mette Skov Hansen.

”Der er bare nogle ting og sager, når vi åbner de huller derude – så vil det drille. Det er kloakarbejdet, der forsinker, for vi møder overraskelser, hver gang vi åbner noget.”

Hvad er der kommet til af ekstra overraskelser udover den glemte spunsvæg?

”Der er sådan set ikke kommet mere – vi har trukket væggen op, men da vi skulle lave styret underboring, viste der sig at være noget mere – det lå dybere, end vi havde prøvegravet efter. Der var mere spuns, end vi kunne se ud fra vores prøvegravninger,” siger Mette Skov Hansen.

Hvorfor er det mere kompliceret her end andre steder?

”Fordi I bor 50 meter fra stranden. Vi har lavet geo-
tekniske undersøgelser, men virkeligheden er jo anderledes nogen gange, end der står på papiret.”

Afstanden til vandet har vel ikke ændret sig, siden I planlagde ved skrivebordet?

”Du har fuldstændig ret – man laver altid en risikovurdering, men så møder man nogle gange anderledes ting.”

Entreprenørens skyld

Hvad ligger der i de her forhold, der kan overraske professionelle fagfolk?

”Jeg kan jo bare sige, at vi er ikke bedre, end de beskeder vi får fra de folk, vi samarbejder med. Vi har endda søgt omkørsel til to uger mere end den dato, entreprenøren meldte ud for afslutning,” siger Mette Skov Hansen.

”Vi mener helt bestemt, at vi har gjort det grundigt nok. Det er tragisk, og det er frustrerende – også for os. Vi vil gerne have været ude af det område for længe siden.”

Hvornår er Strandvejen åbnet og asfalteret igen?

”Med udgangen af uge 50 – her vil dog stadig være fjernvarmearbejder i fortovet.”

Hvorfor skal folk tro på jeres tidsplan denne gang?

”Jeg kan jo se, at de er ved at være færdigt med kloakarbejdet på strandvejen. Nu er vi ved at være der, hvor jeg kan se en afslutning, og jeg ved, hvornår vi har bestilt asfalt næste gang. Så jeg ved, at vi er på vej til en afslutning på Strandvejen”

Gl. Guldagervej spærres uge 2-7 

Det er ikke ovre endnu med det store gravearbejde i centrum af Hjerting, selvom Strandvejen – efter planen og ifølge Din Forsyning – åbnes i udgangen af uge 50.

Efter nytår graves op fra Strandvejen og op forbi indkørslen til P-pladsen ved Hjerting Badehotel.

”Det foregår i uge 2-7, hvis vejret er med os,” siger projektleder Mette Skov Hansen, Din Forsyning.

Har I nu checket grundigt for overraskelser her?

”Vi ved jo, at der også er noget spuns og nogle sætningsgivende jordlag her. Det havde vi også undersøgt for på Strandvejen, og her syntes vi, at vi havde en god fornemmelse i maven. Men der er ingen garantier, når man laver jordarbejde – der kan jo også være private ledninger i jorden.”

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top