SGI Håndbold fik foden under eget køkkenbord i Guldager

Cafeteriaudvalget f.v.: René Poulsen, Thorkild Stork, Karsten Hornbæk og Karina Rasmussen.

CAFETERIA – Nye mulighed, mere frihed og endnu bedre socialt liv i klubben. Det er nogle af forventningerne på menuen for SGI Håndbold, som nu selv har overtaget driften af cafeteriet i Guldager Idrætscenter.

Hidtil har ejeren af hallen, det kommunale Sport & Event Park Esbjerg (SEPE) selv drevet cafeteriet, men 7. januar kunne SGI holde første åbningsdag med foden under eget køkkenbord og et nyt cafeteria­udvalg i spidsen.

”Vi har bl.a. overtaget driften for at kunne lave nogle flere sociale aktiviteter med spillerne i hverdagene, hvor vi nu også kan holde åbent. Rigtig mange spiller vil gerne spise her efter træning, og det vil styrke det sociale liv,” fortæller Karina Rasmussen fra cafeteriaudvalget.

Tidligere kunne det ikke betale sig for SEPE at holde åbent i hverdagen, fordi der skulle personale ind på timeløn, og foreningen skulle også betale ’propafgift’ til kommunen – også for maden alene, selvom der ikke blev serveret alkohol.

Nu drives cafeteriet udelukkende med frivillige.

”Spillere og forældre skal ind og tage en vagt i ny og næ, og vi håber da, at det ikke bliver noget problem. Vi har generelt en god forældre opbakning til alt her i klubben,” fortæller Karina Rasmussen.

Kravene til hygiejne skal selvfølgelig opfyldes, selvom der er frivillige bag disken, og derfor har alle medlemmer af cafeterieudvalget været på kursus. Cafeteriechefen Karsten Hornbæk har desuden erfaring fra tidligere med at drive cafeteria i det nuværende Dokken.

”Der er mange regler, men de er faktisk meget enkle. Der skal altid være en fra cafeteriaudvalget i huset af hensyn til levnedsmiddelreglerne, og det er altid en fra udvalget, der åbner og lukker,” fortæller Karina.

Sammen med overtagelsen er cafeteriet nyindrettet med sofaer, fjernsyn og spillertrøjer på væggene, så det fremover kan blive et hyggeligt samlingspunkt.

 

DSC_3498

Salatbaren frister

Christian Bro og Frederik på tre år var blandt de første gæster, der gik ombord i den nye salatbar.

”Jeg synes, det er fantastisk, at man kan få en lækker salat her for 30 kr., og det tror jeg helt bestemt, jeg kommer til at bruge meget,” siger Christian Bro, der er assistenttræner for 3. division.

”Vores spillere træner så sent, at de som regel har spist hjemmefra, men jeg ved, at nogle af dameholdene vil bruge tilbuddet til spise mellem deres træningspas. Og når der er en lækker salatbar, tror jeg, at det vil være et godt alternativ for mange i stedet for at spise hjemme.”

Tekst:

Relaterede artikler

Top