Corona gør 2020 til rekordår for Meny

Meny i Hjerting er gået hele 15-20 procent frem i år. Mange nye kunder er kommet til. De vil væk fra helt store butikker

DETAILHANDEL –  Meny i Hjerting, der fylder tre år den 23. november, er ikke til at komme udenom, når man snakker om detailhandel i byen. Med 50 ansatte på hel- og deltid er den byens suverænt største supermarked. Og købmand Lars Hansen kan lettere forbløffet se tilbage på et år med stor fremgang – på grund af et virus!

Øl og vand sælger godt
Efter at han har ladet computeren arbejde i adskillige minutter, dukker omsætningsfremgangen op på skærmen:
”I år har vi haft en fremgang på 15-20 procent. Der har især været fremgang på ferskvarer, men også øl, vand, sodavand og konfekture. Grænsen var jo lukket i en periode, og da var der mange, der opdagede, at de danske priser jo ikke er så meget højere end de tyske endda, når man husker at se bort fra panten,” mener Lars Hansen, der selv som uddannet detail-sommelier har ansvaret for vinafdelingen.

Lars Hansens ansvarsområde er vinafdelingen.

”Jeg tror også, der er en øget miljøbevidsthed. Folk ved godt, de bruger benzin på at køre til grænsen, og at de store lastvognstog, der kører derned med danske øl og sodavand, heller ikke er gode for miljøet,” tilføjer han.

Nye parkeringspladser
Men det er ikke kun perioden med grænselukning, der har spillet ind. Den store spiller har være coronaepidemien.
”Vi har fået mange nye kunder i butikken, både fra Sædding, Gjesing, Tarp og Esbjerg. Vi kan mærke, at der har været en bevægelse væk fra de helt store butikker under coronaen,” siger han.
Lars Hansen, der er ansat af Dagrofa til at lede butikken, kan nu igen drage nytte af en mere eller mindre lukket grænse mod syd. Så udsigterne for resten af året ser gode ud. Det skal 14 nye parkeringspladser være med til. Det kniber med pladsen, når der er store koncerter og lignende i kirken. Desuden er hans tidligere souschef Steffen Stegelmann Brandt kommet tilbage efter en tur til Meny Struer som købmand i præcist et år. Steffen fandt kærligheden her, og ønskede derfor at komme tilbage.
”Steffen er inkarneret Meny- og Dagrofa-mand og var mig en uundværlig støtte i opstartsfasen tilbage i 2017, så derfor er jeg naturligvis glad for at vi er et makkerpar igen. Han er uddannet i systemet og ved alt, hvad der er værd og vide om Dagrofas systemer samt en helt utrolig dygtig købmand.”
Hvordan endte han i det hele taget selv som købmand i Hjerting, vil vi vide.
”Jeg kom til Esbjerg af romantiske grunde. Jeg mødte min samlever, Line, på den DFDS-båd, jeg arbejdede på, og hun trak mig til Esbjerg. Da jeg senere var hovmester hos Esvagt, hørte jeg på vandrørene, at der skulle åbne en Meny i Hjerting. Jeg havde hørt om konceptet fra Norge, så jeg søgte det første job, de slog op, og det var jobbet som købmand,” smiler han.

  • Ansat Dagrofa-købmand i Meny Hjerting siden 1. oktober 2017. Butikken åbnede 23. november 2017.
  • Har 50 ansatte, når alle ungarbejdere tælles med.
  • 51 år, født den 1. maj 1969 i Roskilde.
  • Uddannet bager, har blandt andet arbejdet som bagermester med 30 ansatte i en Bilka, gik ind i detailhandelen i 1994, butikschef i Føtex i Esbjerg, tjener hos DFDS, sejlende hovmester hos Esvagt frem til 2017.
  • Bor i Hjerting med Line Choe Nielsen og deres tre døtre
  • I sin sparsomme fritid løber han i SGI eller tager på en solo-gåtur i skoven for at samle svampe – og stresse af.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top