Bæredygtig børnemiddag på badehotellet

Der var dækket flot op til de 35 børn.

Gourmetmad kan godt laves med omtanke for miljøet, lærte børn fra Hjerting

Download hele artiklen som PDF her

BÆREDYGTIGHED – Stemningen er som til et fint afdansningsbal i danseskolen. 35 velklædte, spændte, smilende børn bliver afleveret i den flot pyntede restaurant af deres forældre.
Men her går de igen i modsætning til et afdansningsbal. Så er der ikke den undskyldning for at være lidt for kræsen.
Det er tirsdag den 29. oktober, stedet er Hjerting Badehotel, og anledningen er arrangementet Smagens Time, som badehotellet også i år har valgt at være med i.

 Tjener Mads Kisum serverer for et bord med glade gæster.

Tjener Mads Kisum serverer for et bord med glade gæster.

Hotelchef Mie Hyttel forklarer:
”Temaet her er madspild. Vi vil lære dem, at der skal være så lidt som muligt. Mad kan godt spises på sidste salgsdag, og man skal huske at gemme rester. Derfor har de også fået små æsker, hvis de vil have rester med hjem.”

Ida (t.v.), Bell Marie, Thea og Vigga nød at være ude at spise.

Ida (t.v.), Bell Marie, Thea og Vigga nød at være ude at spise.

Der er tre retter på menuen: Kyllingerillette med æggeblomme, urter og sprødt kyllingeskind til forret, kyllingekår med økologisk korn, majs, popcorn og kraftig kyllingesauce til hovedret og marengsspejlæg med havtorngel, havtornsorbet og lækker gulerodskage.
Vinkortet bliver af naturlige grunde ikke sendt rundt, der er godt, koldt postevand i karaflerne på bordene.

Malthe nød forretten i fulde drag.

Malthe nød forretten i fulde drag.

I et hjørne nyder Malthe Lyng Mortensen forretten:
”Det er det bedste, jeg nogensinde har smagt. Sådan noget kan min mor ikke lave. Men jeg kan nu også godt lide boller i karry,” fortæller han.

De deltagende børn nød at blive forkælet i de pæne omgivelser.

De deltagende børn nød at blive forkælet i de pæne omgivelser.

Badehotellet nåede ikke at have arrangementet på de sociale medier ret længe, før der var udsolgt, fortæller Mie Hyttel. Det er et meget populært arrangement.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top